Katit ovat jo oppineet ettei ulkotarhaan pääse enää aamulla eivätkä enää ryntää ikkunan taakse jonoon aamulla. Mutta töistä tullessani sinne sännätään välittömästi kun tartun ikkunakahvaan. Siellä vaanitaan koko ajan jotain, selvästi näkee niistä että marjapuskien alla käy kova vilinä ja trafiikki.
Joskus joku onneton eksyy tarhan puolelle ja senhän tietää miten siinä käy..
1821651.jpg
peltomyyrä pääsi hengestään ja se piti tietysti tuoda sisälle.
Ilme on julma ja murina kova koska muut yrittävät saaliinjaolle.

1821665.jpg
tuolla myyrävainaalla puuhka  leikki antaumuksella; heitteli ja viskoi pitkin lattiaa, välillä piti murista mulkaista vihaisesti jos joku muista kissoista eksyi liian lähelle.
Aikani katselin, enkä voinut antaa kissan syödä saalistaan kun tuo ei kuulu ruokavalioon eikä tiedä miten reagoi ja viikonloppureissu tulossa, mieluisiin juhliin siskon tytön pojan nimiäisiin.
Otin rikkakihvelin ja harjan ja harjalla kaappasin saalin pois. Rauha laskeutui kissojen keskuuteen.
Eilen keräsin huoneen lattialta yhden päästäisen ja yhden myyrän...a015.gif

Kissat ravaavat avoimesta ikkunasta tarhaan ja sisälle ja sieltä tietysti tulee itikoita miljoonittain sisälle, johtuen isosta kotikuusesta talon ja tarhan nurkalla.
Siihen piti löytää joku ratkaisu.
1821926.jpg
löysin yhdestä halpahallista tuollaisen hapsuoviverhon, sen piti olla sateenkaarenvärinen mutta tuollainen pinkki tuli paketista.
Laitoin sen kaksinkerroin ja nitojalla kiinni ikkunan ylälaitaan, ja koska se on oviverho niin se oli ikkunaan liian pitkä joten saksilla siitä sain sopivan. Vot,ja hyvin toimii.

Kissat eivät piitanneet noista hapsuista vaan kulkivat alun alkaen niinkuin tuo olisi ollut tuossa aina
1821954.jpg
mutta tämä veulasi noita hapsuja
1821959.jpg
kieli keskellä suuta....