Taas on se aika kun on kaksi isoo pimeetä ja vähän hämärää välissä. Lyhdyt tuovat herkkää valoa ja lämmintä tunnelmaa tähän pimeyteen.nämä valot ovat kaukana lämpimästä tunnelmasta

Nämä eivät sovi vanhan rapistuneen talon tunnelmaan. Ostin jääpuikkoled-valot ja näiden "valkoinen" valo on karsea...otan nuo pois ja laitan sen vanhan minilamppusarjan.


Tässä näkyy vähän tuo valojen sävyero ja kuistin ulkovalokin energiasäästölamppu eikä niidenkään valo ole mitenkään lämpimän sävyinen mutta näitten ledien rinnalla tuo ulkovalo on suorastaan lämpimän värinen. Ainoa hyvä puoli noissa ledeissä on se että ne valaisee tuon kuistin hyvin sillä siellä ei ole mitään valaistusta.

HAAVIKALASSA OMAN PIHALAMMEN RANNALLA!

Piha ja lampi on vihdoin talviteloillaan, viimeiset hommat saatiin tehtyä itsenäisyyspäivänä. Muunmuassa lammen kalat (paitsi ruutana) pääsivät talveksi "hotelliinsa talvilomalle" Eikä se olisi onnistunut ellen olsi saanut apua. Pikkusiskoni ja sukuun naitu Hanna tulivat tänne kanssani viettämään naistenpäiviä, meillä oli KIVAA!!!!

Kiitos lil-sys ja Hanna vielä kerran


Tässä ne ovat, ämpärissä odottamassa matkaa hotellille. Kaksi koikarppia (isommat kalat)  ja neljä kultakalaa. Kovasti ovat kaikki kasvaneet, varsinkin kultakalat joiden koko on suurentunut 6-8 cm. ja ovat kaikki suunnileen saman mittaisia reilun 10cm. Ihan viime hetkellä saatiin kalat pois. Pumpulla yritin pitää lammen pintaa sulana. Kyllähän se jäätyi mutta kaksi kohtaa oli sulana joten saivat happea.

Yllättävän nopeasti saatiin kalat haaviloitua kolmeen pekkaan, ei mennyt kuin kaksi tuntia ja kaksi haavia rikottuamme. Noin sataa haavilla koukkaisua kohtaan saatiin yksi kala poimittua haaviin. Valko-punainen kultakala (fiksuin joukosta) sinnitteli viimeisenä. Minä olin jo luovuttaa ja kauhoin lammen keskeltä vielä osaamatta enää toivoa, että saataisiin se pois. Samaan aikaan lammen toisella puolla alkoi kuulua hihitystä ja minä vaan kauhon ja kauhon kunnes nostan katseeni lammesta ja näen Hannan haavissa sen viimeisen kalan ...OI että olin iloinen kun saatiin ne pois sieltä ..ruutanakin tarttui haaviin mutta se pääsi takaisin pitämään lammesta huolta, "talonmieheksi"

...nimittäin keväällä jäiden sulaessa lammesta on erittäin ikävää poimia niitä kuolleita kaloja jotka putkahtelee pintaan


Vaikkei pakkasta olekaan mutta kostean kylmä tuo sää on ja lämmitettävä on. Kissat hakeutuvat jälleen lämpimiin paikkoihin..


hellalle.....


pentukoloon


toisiinsa kiinni....

päiväpeiton sisälle....

Hyvää, lämmintä ja leppoisaa Joulun odotusta!