Kylläpä meitä onkin hellitty lämmöllä ja auringolla. Siispä nyt pitää nauttia joka hetkestä, kun ei tiedä jatkosta kuitenkaan minkälaista ilmaa ja säätä saadaan.


rappujen kuosi tänä kesänä, orvokkivadit ja vaaleanpunaiset ruusubegoniat, molemmat tuntuvat viihtyvän rappujen puolivarjoisassa valossa.


siperiankurjenmiekka kukkii 1. kerran


ja taatankurjenmiekka myös


miljoonakello rehevöityy ihan silmissä tässä runsaassa auringonvalossa


lupiinit sinivalkoisina


vihdoinkin sain perustettua tuon mansikkamaan, taimet tuntuvat olevan todella sitkeää laatua kun ovat selvinneet purkeissa huonolla hoidolla pari vuotta ja tuosta maasta niitä taimiä löytyy vaikka kuinka paljon lisää tämä nääs tekee ylenpalttisesti rönsyjä


lammessa lumme taas kukoistaa, on tuo vesi vaan sellainen elementti että sitä katsellessa ja sen ääressä puuhastellessa rentoutuu


ilta-aurinkoa

Nyt oli sellainen tunne että oli saatava koristuksia tuonne kukkapenkkiin, puutarhatonttua lähdin ostamaan..


..mutta lammaspa tuli mukaan...seuraavan kerran taas puutarhatonttua ostamaan...


..ja mikäs se nyt sitten tarttui mukaan, no jänis..ja seuraavalla kauppareissulla päätin ostaa sitten sen puutarhatontun..


...no, onhan tämä nyt vähän sinnepäin, muttei ihan oikea puutarhatonttu kuitenkaan..seuraavalla kerralla minä kyllä SEN puutarhatontun kyllä vielä löydän...se on oltava se "oikea"

Ja onhan sitä uutta "elämää" pihalammessakin..


"sorsaemo poikasineen" mutta on tuolla lammessa ihan oikeaakin uutta elämää, sain taas naapurista kaloja; 4 kultakalaa, koot 3 sentistä 1,5 senttiin ja nämä ovat oranssin värisiä ja yksi on osanssi-valkoinen. Nämä toivottavasti näkyvät paremmin kunhan saavat kokoa kesän aikana.

Seuraavaa esinettä en ole koskaan aiemmin ostanut..


..mutta nyt ostin. En ole pojillenikaan koskaan ostanut edes nallipyssyä tai minkäänlaista muutakaan pyssyä mutta nyt ostin itelleni kuulapyssyn. Riesanani täällä on ollut jo jonkin aikaa pari lentokykyistä variksen poikaa jotka harrastaa kiinalaista kidutusta raakkumisellaan ja lisäksi ne sotkee ihan hirveästi tuota lammen ympärystää, ja vasta perustamaani kasvimaata. Ovat mokomat niin pelottomia, että laskevat ihan lähelle eivätkä ole tietääkseenkään hätistelyistäni. Niinpä taivuin ja ostin tuon lelun ja sitä se tosiaan on, ei sillä juurikaan noita pelotella..metrin päästä ammuttaessa napsahtaa napakasti mutta 5-8m niin on sama kun heittäis sen kuulan...Tarkoitukseni ei ole vahingoittaa noita variksia vaan saada ammuttua ihan liki että pelästyvät mutta miten tuolla saa posautettua tuonne lehtikuusen oksille missä ne raakkujat odottelee mammansa tuomaa sapuskaa. Oikea paukkupyssy, hiilidioksidipatruunalla varustettu ilmakko päästäsi kai tehokkaan pamauksen mutta siinä menee sitten omakin kuulo, eikä viittis koko päivää kulkea kuulosuojaimet korvilla...

Rosmo ymmällään siitä miksi Nelli on kuljetuskopassa....


..Nellille tarttui saraheinän pätkä kurkkuun ja sitä varten piti lähteä 38km päähän päivystävälle eläinlääkärille 23.30..

Tuo reissu herätti ikävät muistot... mutta onneksi nyt oli onnellinen loppu ja tulin elävän kissan kanssa kotiin.