...on minun kasvimaani alkukesän sateiden ja näiden helteiden seurauksena . (Mutta tänään saatiin raikasta sadetta oikein ryminän kera )

tässä kahden penkin välinen välinen käytävä, syviä halkeamia joihin vesi uppoaa kastelematta tuota betonia

tuossa ei kasva edes rikkaruohot kuten näkyy

nämä pellot tässä ovat sellaista sellaista hyvin hienojajoista savea joka on kunnolla kastuessaan liejua ja kuivuessaan betonia. Kun se kyntämisen jälkeen on keväällä möyhennetty/äestetty oikein kunnolla se on oikein pehmeää. Alkukesän varsin runsaat sateet kestelivat sen syvältä ja nyt tämä helteinen kuivuus on sen kuivattanut ja kovettanut sen betoniksi. Nuo railot myös menevät syvälle eikä niitä saa millään umpeen kun pinnasta ja kaikki kasteluvesi valuu tuonne jonnekin.

Minä kuitenkin sitkeesti hoidan kasvimaatani, muokkaan, kitken ja kastelen joka päivä ja yritän pitää kasvit hengissä sadetta odotellessa. Hengissä ovat ja jopa jotkut kasvaneetkin

tässä tilliä, nippa-nappa taimella, ei kasva muttei kuolekaan ja ollut tämän kokoista jo kohta kuukauden

tässä penkissä on useaa laatua salaattia, joista yksi uhmaa olosuhteita ja kasvaa mutta ei ole vielä sen kokoista että voisi syödä. Tuolla peräpäässä on tummanpunainen salaatti pienillä lehdillä ja värin vuoksi ei näy.

mutta tämä mangoldi kasvaa ja ihan silmissä . Siemenpussin kyljessä sitä kehuttiin nopeakasvuiseksi ja se tuntuu pitävän paikkansa, se vaatii myös runsaasti vettä ja sitä minä olen sille antanut. En ole koskaan syönyt mangoldia enkä tiedä miltä se maistuu mutta nytpä tulee sekin asia korjattua. Tätä voi käyttää pinaatin tavoin.Tämä tässä on oranssiruotista.

ja tämä tässä punaruotista mangoldia, näyttää ihan punajuurelta.


tähän 210l tynnyriin nostan vettä uppopumpulla kaivosta, onneksi on tuo kaivo Tosin kuutio vesijohtovettä maksaa vain reilun euron (ei ole jätevesimaksua on omat sakokaivot) joten ei sekään kalliiksi tulis mutta kaivovettä käytän kasteluun kun sitä kerran on ja pumppu. Mutta kuten näkyy tynnyrin seinämistä niin vesi on erittäin rautapitoista ja pinnalla kelluu mangaanikelmu. Laitoin lappoletkun (ohuempi) jolla kastelen.


lumpeet kukoistaa lammessa koska vesi on varsin lämmintä


Mami nami suut makiaks mansikalla Mansikan taimet odottaa edelleen istuttamistaan pesuvadeissa mutta ei se näköjään haittaa. Näillä helteillä tuolla auringossa ei ole ihan viisasta lähteä rehkimään ja perkaamaan mansikalle maata.


kisulit tekee nyt  vain tätä, ovat varsin rauhallisia


tällaisissa maisemissa (2km. päässä) minä käyn pulahtamassa viileään veteen ennen nukkumaan menoa


helteisen päivän raukaisemaa porukkaa iltauinnilla

 

iltaunnin viilentämänä, jatkuvan läpivedon ja tämän huristessa ja puhaltaessa 1-vaihteella on miellyttävän viileä olo, nukun hyvin aamuun asti