Lehtikaktukset olivat ulkona kesän ja taisivat olla siellä liian myöhään, pikku pakkanen taisi puraista niitä mutta eivät tainneet kumpikaan olla moksiskaan vaan sinnittelivät ja uskoivat vakaasti etten ole unohtanut niitä ulos En siirtänyt niitä heti sisälle lämpimään vaan se saivat mukautua lämpimämpään ensin kuistilla muutaman päivän. Sitten toin sisälle yläkertaan jossa on tasaisempi lämpö ja viileämpää kuin alakerrassa.

Toinen, kevätkaktus oli kehittänyt ulkona pari kukkanuppua lymyillessään jaloruusujen erotikan ja balladin katveessa. Pelkäsin että se tiputtaa ne oitis päästyään sisälle lämpimään mutta pelkoni oli turha, se piti nuput ja avasi ne.

 pikkupöydällä, lampun kanssa vierassängyn vieressä ja eteläikkunan edessä saadakseen tarpeeksi valoa

 on ne kauniita, ja anteeksi antavainen kukka

Toinen pinkki makuukamarini puolella

joskus muinoin olin ostanut jyskistä pari tällaista ruusuisen romanttista tuikkulamppua ja ne ovat olleet yläkerran keittiön kaapin päällä säilössä, koska ovat kovin kiikkeriä seisoessaan kolmella jalalla. Heti ostettuani toisesta särkyi kupu kaatuessaan, koska paino on  ylhäällä joten kepsahtaa nurin hyvin helposti. Joten niitä ei voi pitää lähelläkään missään missä liikutaan. Silloin kipaisin ja ostin heti perään uuden. Nyt sitten laitoin piirongin päälle kun vähän sisutelin makkariani (alkoi kaapin hankinnasta) ja arvatkaas mitä tapahtui kuvien ottamisen jälkeen...aivan oikein; onnistuin hosumaan sen verran, että tuo kaatui ja kupu särkyi ..nyt vaan ei enää mistään saa ostettua uutta tilalle, mie tykkään noista ja nyt on vain yksi ehjä jäljellä johon en taida koskea ollenkaan

niin pinkkiä ja niin ruusua

Tuolle tummalle rokokoo tyyliselle pikkupiirongille, millä tuo tuikkulamppu pönöttää,  olen tehnyt suunnitelmia ja maalipurkki (hirveän kallis mutta oma vika kun ei kysy hintaa ensin) on jo valmiiksi varattuna.....siitä sitten myöhemmin.