Ennätyshelteet sai kukat avaamaan nuppunsa kaikki melkein yhtäaikaa, upeaa mutta kukkaloisto olikin sitten nopeammin ohi.

 Pensasruusut tykkäsivät paahtavan kuumasta, en ole ikinä nähnyt ennen näin runsasta kukintaa kuin nyt. Tuolla kylällä ajellessa kaikki ojan pientareet olivat täynnä valtavan suuria ja reheviä ruusupuskia täynnä kukkia, samaa ruusua kuin tämä minun tässä.

 

 miten voikaan kameralle olla vaikeaa tarkentaa punaiseen kukkaan, ei onnistunut sitten millään. Joko minun taidot ovat taantuneet tai sitten kamera ei enää toimi kunnolla. Mutta kuvassa kuitenkin ruusu jonka olen täälät löytänyt mutta jonka nimeä en tiedä, vieläkään. Kaunis on kuin mikä ja ruusun väri on todella intensiivinen. Nyt tämä ruusu teki jo useamman kukan.

 vaikka kuinka yritin tarkentaa ja otin jopa makrokuvauksen käyttöön ei sekään auttanut vaan kamera tahtoi tarkentaa kukan alla oleviin vihreisiin lehtiin

 Ostin tänä kesänä uuden Whisky-ruusun kun muutama vuosi sitten ostamani kuukahti heti ensimmäisen talven jälkeen.

 vanha rusopäivänlilja poksautti melkein kaikki nuppunsa auki kerralla

 

 

Kuusi vuotta sitten hankkimani Bonanza-päivänlilja alkaa olla jo niin rehevä että se pitää siirtää vähän väljemmille tienoille, eli suunnittelemaani päivänliljapenkkiin.

 Nämä Pink damask päivänliljat saivat siirroon penkistä ruukkuun keväällä mutta eipä tuo kukintaa haitannut.

 Pink Damask läheltä

 tässä keväällä hankkimani uusi päivänlilja tumma purppura/violetti Minstrel Boy kasvaa nyt aluksi ruukussa ja sen ensimmäinen kukka. Tämäkin saa siirron syksyllä päivänlilja penkkiin.

Kuvasin tämän aamulla ja onneksi kuvasin sillä illalla kun tulin kyläilemästä kotiin tämä kukka ja isommat nuput oli silvottuna maassa    .. prkleeen harakka ei se voi mikään muukaan tuholainen olla, ne on ennenkin käyneet repimässä mun kukkia.

Yksi uusi päivänlilja Pandoras Box on vielä kukkimatta mutta eiköhän sekin vielä puserra kukkansa esiin.

Tuossa laskeskelin että mulla on jo 8 erilaista päivänliljaa. Niitähän on satoja erilaisia ja upeita,  täältä voi käydä katsomassa.

liljoista kun tykkään, niin tässä uusin liljani tumma kaunotar Landini ja sen takana vielä näkymättomissä valkoinen kuningaslilja. Harmillista etteivät tuoksuvat komeat ruukkuliljani Monalisa eikä Maru selvinneet viime talvesta, koska tykkäsin niistä kovasti ja ne olivat upeita kukkiessaan ja levittäessään huumaavaa tuoksuaan puutarhaani.

 Tässä Landini-liljan väri luonnollisempana

 

Tämän liljan ostin paikallisesta K-kaupasta ja hyvin talvehti kukkapenkissä ja kukki runsaasti

lisää vaaleanpunaista, sormustin kukka kukassaan

tässä vähän myöhemmin siementen kypsytysvaiheessa

 pioniunikon runsaasti kerrotut lohenpunaiset kukat

 ja on siinä puskassa muunkin värisiä ja yksinkertaisia

 

 pioniunikkoja

 hauska kaksivärinen nuppu mutta kameralla taas vaikeuksia tarkentaa, se tuntuu olevan mielistynyt nyt vain vihreään

 tummaakin löytyy pioniunikoissa

 tämä oli pioniunikkopuskan (siemenestä kasvanut) ensimmäinen kukka

 

 syysleimu hehkuu ilta-auringossa

 uusi vaaleampi syysleimu, vielä pitäis saada valkoinen ja lilan sävyt

hartaasti odottamani ja hitaasti mutta runsaana alkanut Mårbacka pelakuun kukinta vihdoinkin alkoi kuistillla. Koko kasvi on valtaisan kokoinen kun keväällä en uskanut leikata kovin paljoa

 kuisti on ehkä liian varjoinen sille, koska venyttää noita kukkien varsia aika pitkiksi

 

 

yhtenä aamuna oli sankka sumu jonka läpi aamuaurinko paistoi sumun kostuttamiin hämyrin seitteihin tämän kuvan ehdin ottaa ennen töihin lähtöä mutta noita upeita sumun kostuttamia seittejä olisi ollut paljonkin kuvattavaksi mutta ei ollut aikaa jäädä kuvaamaan niitä, harmi

aurinko nousemassa itäisellä taivaalla aamu-usvassa, kuva otin ikkunan läpi jonka vuoksi kuvassa on heijastus kamerasta