Kun valo lisääntyy, niin kodissa alkaa näyttää tunkkaselta ja sitä haluaa vähän raikastusta ja uutta kuosia. Niinpä telkkarin takaa sai lähteä se tumma, punai-musta männikkö kangas ja tilalle laitoin keväisiä raikkaita lehtiä. Heti tuli valoisampi ilme tv-kammariin

 nykyisiä lempivärejäni

 kuin myös tässä tuikkulyhdyssä.

 

Imurointi taasen ei ole mitenkään lempipuuhiani, oli sitten imurin väri mikä tahansa, ja kartan sitä viimeiseen saakka. Mutta joskus se on otettava käteen ja alettava imuroimaan selän menon uhallakin. Nääs muutaman kerran on prakannut imuroidessa sairasloma kuntoon. Vanha imuri 10v.,  tekee kyllä tehtävänsä aivan kelvollisesti mutta alkaa hajoomaan ja teippikiinnitykset ei ole oikein käteviä. Niinpä piti ostaa uusi tilalle. Kriiteerini olivat uudelle imurille pieni matala suulake jossa on helposti puhdistettavat pyörät (koska niin kiertyy heti kissankarvoja) ja iso pölypussi, sekä isot pyörät. Niinpä lähdin ostoksille...

 ja tämmönen sieltä lähti sitten mukaani. Tällä ulotun joka paikkaan siirtelemättä pistoketta huoneesta toiseen. Vinguin kaupanpäällisiksi tuollaisen erikoissuulakkeen.

 pakettia aukoessa tuli apulainen tietysti paikalle, pahvilaatikon toivossa 

 sinnehän sitä sitten mentiin heti kun ensin oli uusi imuri nuuhkittu

 "tää on mun loota, tämäkin"

 kyllä se näköjään kissoillakin on pieni kiusanhenki olemassa, Nuppu vaanii lootan herraa

 ja silppiminen alkaa heti

 täs se ny sit o, eiku imuroimaan. Hyvää tässä on se että toi imuletku on normaalia pitempi, ei hakkaa imuri jalkoja imuroidessa. Mikään ei ole niin ärsyttävää kun se, että imuri on kantapäillä ihan koko ajan.

 ja ny o suulakkeitaki joka lähtöö, toi musta on se erikoissuulake

 mahtuu tosi matalan tv-tason alle ja on todella liikkuvainen, ehkä vähän liiankin ja siksi otin pienet etupyörät pois, tosin siitä tuli raskaampi liikuteltava mutta helpompi käsiteltävä.

Mahtuu todella mataliin paikkoihin.

 kolmitoimi-suulake joka tällaisenaan on käyttökelpoinen mutta....

 .... tekstiilisuulakkeeksi laitettuna vie varmasti kuulon. Tästä lähtee niin järjettömän kova ääni, että kokeiltuani tuota minulla soi korvat pari kolme päivää ja vieläkin kun muistelen tuota ääntä mun korviin alkaa sattua

 onneksi vanhan imurin tekstiilisuulake sopii uuteen imuriin

 

vanhan imurin imunsäätö teipillä kiinni, tää imuri menee yläkerran imuriksi koska inhoan yli kaiken imurin raahaamista rappusissa Nyt raput saa imuroitua alakerrasta käsin puoleen väliin ja yläkerrasta toisen puolen. raahamatta imuria eestaas.

 

Sitten lopuksi vanhaa kuvaa viimeisestä lumipyrystä...

Uutta lunta ja runsaasti! Ja niinhän se vei sitten lumet. Pääsiäisen alusviikolla taisi tulla tämän talven viimeinen varsin sakea lumisade, hiutaleet oli kun jalkarättejä ja niitä leijui sakeanaan. Nyt ei ole lunta enää kun siellä täällä pieniä hupenevia lampareita.

HYVÄ!! Kesää kohti mennään ja olen päässyt jo pihahommiin

Mm. yksi omenapuu on keventynyt 4 paksun oksan verran ja nyt omenapuuhun heitetty karvalakki tulis alas, eikä jäis oksaan killumaan.