...niistä naisten selviytymisistä...

"Nainen selviää kaikesta muusta ilman miestä, paitsi teknisistä ja fyysisistä asioista, kuten hyllyn kokoamisesta tai raskaiden esineiden nostelemisesta."

Täytyypä vain sanoa, että onpa tyhmä ja pullossa kasvanut mies kun päästelee tuollaisia suustaan ja tuollaisessa asemassa. Kas sanottuja sanoja kun ei saa takaisin, "vitsi vitsi" lausahdus ei pyyhi ihmisten muistia. Myöhäistä rypistää kun pökäle on pöksyssä ..no nuo sammakot maksoivat hänelle työpaikan (sen verran häpyä kuitenkin) ja taisi jäädä ilman kultaista kädenpuristusta.

Jo ennenkuin tiesin koko Kiesiä edes olevan olemassakaan (tulotasoni ei yllä Audiin eikä tuo merkki ole koskaan kiinnostanut minua) osoitin tuon lausahduksen vääräksi. Ja moni muukin nainen on sen jo tehnyt mutta sattui vain niin sopivasti nyt kun kokosin yläkertaan kaapin ja samoihin aikoihin tulin tietoiseksi Kiesi-kohusta.

Yläkerrassa on makuuhuoneeni ja vanhoissa taloissahan ei ole säilytystilaa, sitä on ostettava. Makuuhuoneen kaaokseen oli saatava järjestystä. Siispä ostin pitkän pähkäilemisen ja etsimisen jälkeen kaapin Jyskistä. Kaappejahan on pilvin pimein myytävänä mutta tarvittavan kaapin korkeus n. 170cm karsi 99% kaapeista pois, siis jäi tuo Jysk,n kaappi jäljelle. Olisihan niitä saanut mutta suurella rahalla. Olisin halunnut valkoisen mutta tätä mallia ei ollut valkoisena, siispä oli tyydyttävä pyökin väriseen.

En muitanut mitata seinän korkeutta (olin sen joskus mitannut ja muistin sinnepäin) ja jännäsin miten käy, mahtuuko 175cm korkea kaappi seinän viereen...kun paketti oli vielä takakontissa mittasin seinän vielä ja sain lukeman 174,5..jalkalistan ansiosta kaappi mahtuu just seinän viereen eikä osu viistoon kattoon

Kokoamisen kanssa ei saa olla kiirettä ja siihen pitää ottaa aikaa, ettei mee pieleen, sen olen oppinut. Tätä ennen aikaa vievin ja kaikkein eniten osia sisältänyt huonekalu oli suuri apteekkilipasto jonka kokosin kahdeksan vuotta sitten.

Kaappi

ohjekirja oli tarkka, siihen ja tarvikkeisiin piti tietysti tutustua kunnolla ennen kokoomisen aloitusta.

Siinä sitä on taas palapeliä kerrakseen. Purkasin paketit (2) takakontissa ja kannoin jokaisen osan yksi kerrallaan yläkertaan. Oli siinä hommaa kun jyrkissä ja kapeissa rapuissa piti varoa kolhimasta hauraita ja ohuita lastulevyn kappaleita mihinkään.

runkovaiheessa tilpehöörit (saranat ym.) hyllyt ja tanko kiinnitettynä, kaapin materiaali on niin ohutta ja haurasta lastulevyä että sain olla todella tarkkana sen käsittelyn kanssa. Runko piti koota lattialla ja siitä sitten nostaa pystyyn. Kaappi mahtui juuri ja juuri makaamaan tuossa lattialla mutta pystyyn nostamisen kohdalla tuli tenkkapoo; miten saan sen kammettua pystyyn??? Vaikka se on kevyt johtuen materiaalista niin sen vuoksi se hajoaa ja lohkeilee helposti..istahdin sängynlaidalle miettimään ratkaisua...keksin sen..kaivoin jostain kahdet vanhat tekokuituiset housuni ja laitoin ne kaapin alaosaan ja hiissaamalla sain kuin sainkin kaapin pystyyn murtamatta kulmia...YES!!

Sitten toisena päivänä ovet paikoilleen ja laatikoitten kokoaminen.

siinä se nyt sitten seisoo (ähäkutti audi-mies) ja odottaa sisältöä, alkaakin sitten sen päiväinen vaatekatselmus ja inventaario, täytyy raakasti heittää pois sellaista vaatetta mitä en ole pitänyt vuoteen.

Kaappi ei ole huippulaatua mutta suhteellisen kohtuullinen 85€ tarjoushintaansa nähden ja normaalihinta 149€ on jo ylihinnoiteltu laatuun nähden. Jos vaihtaisi vaikkapa nuo muoviset vetimet vaikkapa metallisiin niin tuntuisi jo normikaapilta.