...meinaan leivän syöminen (ja just syksyllä ostin leipäkoneen). Enkä aio laittaa tuosta nenän alla olevasta montusta sisään mitään mikä sisältää viljaa, ei edes gluteenitonta.

Leipä ja viljat ovat olleet minun perusruokaa, varsinkin leipä. Olen joutunut luopumaan puuroista ja velleistä (joista olen tykännyt kovasti) jo aikoja sitten. Vaaleasta leivästä olen joutunut luopumaan n. vuosi sitten ja nyt sitten oli luovuttava siitä viimeisestäkin leivästä mitä söin vähin eli 100% ruisleivästä, jälkiuunipalasta jota enää pystyin syömään. Jase on ollut se mistä kaikkein viimeisimmäksi olisin luopunut, rakastan leipää.

Syynä tähän radikaaliin muutokseen oli jatkuvat vatsavaivat,  jatkuva turvotus ja väsynyt olo jota minun mielestäni ei enää selittänyt kilpirauhasongelmat. Kaikkein pahinta oli, että illalla oli hirveä mieliteko ihan mitä vaan, olisi pitänyt syödä ihan mitä vaan, eikä mikään olisi riittänyt mutta mikään ei maistunut kuitenkaan. Käsittämättömän sekaisin oli aineenvaihdunta.

Reilu kaksi viikkoa on nyt mennyt ilman viljoja ja leipää ja se kannatti. Vatsa on rauhoittumaan päin, vielä on ärtyneen oloinen. Olo kuitenkin virkistymään päin ja eikä ole nälkä eikä ole mitään mielitekoja.

Täytynee nyt vielä kertoa mikä tähän johti. Pääsiäiseksi oli ostanut lillistä (Lidl) rahkastruudelin, halpa ja hyvänmakuinen herkku kahvin kanssa. Nääs mämmiä kun en ole voinut syödä enää vuosiin niin halusin nyt edes jotain hyvää. Paistoin struudelin, keitin kahvit ja herkuttelin. Siitäkös maha ei tykännyt ja alkoi vuosisadan korvennus. Kumartuessakin polttelu voimistui niin kuin oilisi ollut juhannusroihu vatsassa. Oli mieleenpainuva kissojen hiekkalaatikon siivous ja saunan lämmitys. Suutuin tuosta niin, että se oli sitten kerrasta poikki.

pääsiäiseltä jäänyt viimeinen jälkiuunipala pussi. Mutta käsittämätöntä on se ettei mieleni tee enää yhtään leipää, ei mitään vetoa siihen edes nälkäisenä. Yhtä suuri ihme kun tupakasta irtipääseminen 1,5v. sitten.

edit; tässä linkki muitten kokemuksiin viljoista ja leivästä, en oo ainoo eikä minulla ole keliakiaa (tutkittu on) eikä allergiaa (tutkittu, tosin toinen tutkimus puuttuu)

http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=1&t=46060&hilit=viljat