Minun lapsuuteni jouluun liittyi paperiset joulutaulut seinällä, tonttuja touhuissaan ja taisi olla joku enkelitaulukin mutta siinä tunnelma ei ollut niin kiehtova kuin niissä tonttutauluissa.
Niitä papreisia tauluja ei minulla ole ollut vuosiin ja nyt halusin niiden tuoman tunnelman jouluuni. Niitäpä olikin vaikea löytää, kiertelin kauppoja ja yhdestä "pilipalihelvetistä" löysin kuin löysinkin tunnelmallisia paperisia joulutauluja. Olin jo lähdössä pois tuosta hehtaarihallista ja manasin itsekseni, että kaikkea mahdollista krääsää täällä on mutta niitä tauluja vaan ei ole. Sitten silmiini osui sen kaiken tavara paljouden keskeltä yhden hyllyn kulmalta nippu näitä tauluja ja löysin toisenkin.
Ei ollut tonttutauluja mutta maisema oli sellainen johon voi uppoutua.
Kassalla latoessani aarteitani, takanani oleva vanhahko rouva nuoremman rouvan seurassa kysyi minulta mistä minä olin löytänyt ne taulut. Mielelläni kerroin löytöpaikan ja siinä samassa he lähtivät löytöretkelle hakemaan samoja tauluja. Haluttua tavaraa tuntuvat olevan. Maksoivat 2 egua kipale ja ostin neljä.
Yhden jokaista aihetta.
1115240.jpg
Polle kiskoo rekeä ja punatulkut ovat kaura-aterialla.
Kuvasta ei välity se tunnelma, eikä värit. Oli muuten vaikea kuvata koska pinta on kiiltävä. Rutussakin ovat mutta eivätköhän ne oikene, silittää en taida uskaltaa.

1115243.jpg
Punatulkut maalaistalon lumisessa pakkasidyllissä.
Samaa ei voi sanoa kun katsoo nyt ulos. Linnunruokapallerot turpoaa tuolla sateessa eikä punatulkuista ole tietoakaan.

1115250.jpg
Lisää punatulkkuja ja maalaisidylliä.

1115296.jpg
Maalaisidylli kynttilöin.

Toisessa "pilipalihelvetissä" osui käteeni vahingossa kaupan ainoa paperitaulurulla, niitä oli ollut enemmänkin mutta aikaset linnut olivat ne löytäneet. Tämä oli muuten se sama liiketila missä missasin ne ruusuastiat omaa nuukuttani.
Taisi tuo tonttutaulu olla jopa samassa kohdassa kun niitä astioita oli ollut aikoinaan.
1115399.jpg
Tuolla oikeassa alanurkassa lukee Jenny Nyström. Tämä ei nyt ihan sellainen mitä olisin halunnut, siellä oli ollut sellaisia mitä olisin halunnut. Tämä kelvannee ja saa jatkossa kuulua jouluperinteisiini, samoin kuin nuo maalaisidyllit.

                                              k020.gif

Kissoilla on ollut taas kivaa...
1115221.jpg
Iso poika se siellä uunin päällä ottaa taas hellaa.....
1115225.jpg
"mitä sie kohkaat?! en mie hellalle täältä tipu"
1115196.jpg
Siamilaiset veljekset mahtuvat vielä samaan koriin.
1115216.jpg
Veli on aina veli

Kissoilla oli pikkujoulu ja saivat myös pikkujoululahjan.
1116098.jpg
Nimestä voisi päätellä, että olisi kotimainen, terveisiä vaan juvalle, vaan import tavaraa se tämäkin.
No joka tapauksessa kissat ja minä tarvittiin tätä. Tämä on sellainen harjoituspuu sillä isompi on tilauksessa joululahjaksi tosin saavat kyllä sen jo viikon päästä.
1116092.jpg
"tsagaargh"
hyvin kelpasi veljeksille kun sain sen koottua
1116093.jpg
kukkulan kuningas..
Lipasto takana on kissasuojattu. Piti teipata laatikot kiinni kun punapaita ruukasi mennä laatikoihin ja laatikoissa on kaikki valokuvani vuosilta 77-06.
Tosin Musti Blueberry omaa sukua iltatähti (omistaa vielä kaksi muutakin sukunimeä) nyhtää ahkerasti pois noita teippejä, onneksi kaupasta löytyy lisää maalarinteippiä.

1116096.jpg
Kerääntyipä siihen sitten muitakin kissoja ihmettelemään kapistusta.
Lapsilla pitää olla leluja. Itseäni ajattelin hankkiessani tämän ja sen isomman, toiveena että seinät saisivat jäädä kynsimiseltä rauhaan ja voisin saattaa seinä rempan loppuun.