Eihän tämmösiä pakkasia pitänyt tulla ...nyt vaan mittari kuitenkin paukkuu -26 asteessa!

Olen pitänyt huolen, että linnuilla on riittänyt syötävää ja ilokseni olen huomannut kaksi uutta pikkulintua liittyneen pihalintujoukkooni, urpiainen ja suloinen pallero pyrstötiainen


ikkunan läpi ja vasten valoa vaikea kuvata mutta kyllä pyrstötiaisen tuosta tunnistaa, se on sitten suloinen!


miksi sitä kimmallusta ei saa vangittua kuvaan, mikä säkenöi satavista kiteistä ja huurteisista puista salaman välähtäessä ?


Vaikka ollaan vielä aivan sydäntalvessa mutta mieli kirmaa jo vinhaa vauhtia kevättä kohti! Nää pakkaset on vaan nyt "lusittava" pois. Itseäni ilahdutin ja mieltäni ravitsin uusilla keittiön verhoilla. Heti joulusta kun päästiin, niin loppiaisena keräsin kaiken jouluun liittyvän pois ja tilalle piti saada valoisaa ja raikasta, "elävää"väriä ja niinpä kaivoin komerosta ne limenväriset verhot  mutta nepä eivät tuntuneetkaan nyt  "oikeilta"....piti saada joitain muuta..mutta mitä?


SINISTÄ!? ei voi olla totta? minäkö haluan verhot joissa on SINISTÄ!? Sinistä sisutukseen on ISO juttu mulle, sillä se on ollut väri josta en ole koskaan tykännyt! Niin vain nyt kävi...olin nähnyt tuosta kankaasta tehdyt valmis kapat alelaarissa ja pyöritellyt niitä käsissäni ja enkä missään tapauksessa aikonut niitä ostaa, koska ne olivat KAAMEAT mielestäni. Liian voimakkaat, suorastaan räikeät!! EI EI! Eikö mitään sopivaa löydy!? Etsikelin pitkään valmiita ja kankaitakin monesta paikkaa vaan ei löytynyt sopivia. Mieleen alkoi tulla toistuvasti nuo verhot ja pikkuhiljaa nuo verhot alkoivatkin tuntua juuri sopivilta ja se sinisyyskin alkoi miellyttää enemmän ja enemmän. Sitten kauppaan ostamaan verhoja mutta niinhän siinä kävi, että ne oli kelvanneet jollekin muullekin ja löytyi vain yksi kappa enää....mitäs nyt?  Sen siitä saa kun vetkuttelee mutta toiveikaana pengoin tekstiiliosastoa ja sieltäpä löytyi pöytäliina tuosta kankaasta kokoa 140x220 hintaan 11.00 euroa!! Ostin pois onnellisena ja tekasin siitä verhot keittiöön. Eipähän tarvinnut kuin leikata pöytäliina kahtia pituussuunnassa ja ommella verhotangolle kuja, niin kapat olivat valmiit Limestä tulikin värimauste ja täydentäjä.


Nyt näin kylmillä saa kissoja välillä etsiskellä kun ne hakeutuu lämpimiin koloihin nukkumaan....


"mitäs sie huuat? täällä mie ollu koko ajan!" Kerran etsiskelin Rosmoa, jota en sitten löytänytkään mistään ja oli pakko ruveta jo huutelemaan ja se kömpi pystyyn häiriöstä närkästyneenä uunin päällä olleen puupinon takaa. Luulin ettei sinne mikään kissa mene, erehdyin.

Kaikki lämpimät paikat hyödynnetään...


tammikuinen auringonpaiste pöydällä..siinä kieriskellään...lämmitetään turkkia joka suunnalta..

ja lopuksi kellahdetaan....


selälleen pöydän reunalle.....