kuva: starstore.com

Editoin tuossa taas tuota musaboxiani ja joku aika sitten lisäsin sinne Queenin Breakthru-kappaleen, yksi mun suosikkikappaleista,  ja jo lisätessäni sen sinne huomasin että siinä oli jotain outoa, laulaja ei kuulostanut Freddieltä. Mutta mistään ei käynyt ilmi kuka laulaja oli.

edit:Tuo "outo" solistiääni Queenin levyllä kuuluu Paul Rodgersille. Queen palasi suurille konserttilavoille 2005-06 solistinaan tämä Paul Rodgers, ja niinpä päätyi myös levyllekin sitten.

Jätin asian tutkimisen sikseen kunnes eilen illalla sitten kaivelin ja kuuntelin enemmänkin Queenin kappaleita ja kas vain siellähän oli Queenin nimen alla laulajia enemmänkin kuin Freddie! Minä en laita listoilleni muita kuin ainoan ja oikean Queenin solistin kappaleita NIH! Tarkkaan saikin kuunnella mutta aika äkkiä huomasi oliko aito asialla vai korvike. Freddiellä oli uniikki ääni ja laulutapa, että sen kyllä erottaa.

Myöskin lavakarisma ja liikehdintä oli aivan omaa luokkaansa ja jonkun toisen tekemänä se olisi näyttänyt todella kornilta, myötähäpeä olisi syvää.

Queen kuuluu miun laajaan suosikki artistien listaan. Alun alkaen 70-luvulla en tykännyt tästä mahtipontista rokkia soittavasta bändistä ja mahtipontisesti esiintyvästä solistista ollenkaan. MUTTA "sain herätyksen" kun vuonna -85 kesällä 13.7 televisioitiin suorana se ensimmäinen musiikin historiassa monta tuntia kestänyt, Bob Geldofin puuhaama megakonsertti Live-Aid. Seurasin tuota konserttia alusta loppuun kotihommien ja lastenhoidon ohella, nuorimmaiset olivat 5 ja 3 vuotiaita. En ollut koskaan aiemmin nähnyt Queenin esiintyvän ja halusin erityisesti katsoa tämän inhokkini esityksen...ja voisi sanoa, että SE oli siinä, minä olin myyty Yllättynyt it was a miracle!

Tuosta konsertista en muista mitään muuta kuin Queenin esiintymisen ja sen kun Phil Collinsin lensi mantereelta toiselle esiintyen Lontoossa sekä Philadelfiassa. Sitä en muista kummassa esiintyi ensin.

Tässä Queenin esiintyminen tuossa konsertissa ja viimeisenä Freddien viimeinen haastattelu.