Kissojen eka joululahja oli kyllä tuo Mustin tulo, ainakin veikkapoika oli iloinen ja minä, koska Rosmo jätti minut rauhaan eikä ollut mäyryämässä mun jaloissa koko aikaa.

Keittiön matto oli toinen lahja, kaikki kissat rakastaa ja sitä ne jaksaa mytätä ja leikkiä sen kanssa, sen alle piilotetaan leluja ja sinne piiloutuvat, sitä riepotetaan ja potkitaan ja vaikka mitä.

En pidä mattoja lattialla kuin juhlapäivinä, siivoominen on helpompaa, koska kissankarvaa on työläs imuroida matoista ja varsinkin tuosta varsin lerpusta ja vetelästä räsymatosta mutta siksikin kissat tykkää siitä mahottomasti. Paljas lattia on helppo nopsasti lakaistakin. Aikaisemmin mattoja ei voinut pitää lattialla Siirin takia, koska se lirautti niille aina mielenosoitukseksi, jostain kahinasta muitten kissojen kanssa. Silti olisin pitänyt sen kuseskelijan mieluummin, kun mattoja lattialla...*nyyh-huokaus* ikävä sitä.

 

Musti näyttää mallia

veljekset ottaa matsia sen päällä

 painimatsi jatkuu ja välillää ulvahdellaan kun toinen on liian kovaotteinen

 osaa se Mustikin saman kun veljensä, joulukoristeena olon ja liinan päällä

 

 sitten yhdessä

 myös uunin päällä

 ja tässäkin veljkeset ovat yhdessä vaikkei millään uskoisi mutta Rosmo on Mustin jatkeena. Mustilla on tapana kiskoa tuolin selukselta mun vaate alas ja nukkua sen päällä. Käytän hartioilla villapaitoja ja nakkaan ne tuolin selukselle kun lämmittää liikaa.

 joku on taas unohtanut taloupaperirullan pöydälle ja joku on taas huomannut sen

näin nätisti tyhjässä leipäkorissa nukkuu Rosmo, nojaten päällään hedelmäkulhoon

 eipä aikaakaan kun korin sisältö leviää pitkin pöytää

 hyvä ettei kuola valu sen suusta, niin sikiunessa se on

 tirppoja tarkastamassa

 "mäyyy"...tämä ei nau,u mäykyy


Sitten se kolmas lahja...

 katsokaa ja kauhistukaa ...tämmöistä jälkeä saa kissat aikaiseksi muutamassa vuodessa. Kissat ei voi pitää kynsiään irti noista seinistä, ne eivät voi vastustaa pehmeää haltex-seinää, raapimapuista huolimatta,  kun kynnet uppoaa siihen niiiiin ihanasti

alimmaisena kerroksena löytyy tällaista ihanaa aitoa n.60v. vanhaa tapettia, tätä kun saisi jostain ostettua...Pihlgren - Ritolan mallistoa tämä ei näyttäisi olevan. Pitäisi ottaa pala ja mennä sen kanssa Toijalaan p&r, n tehtaalle ja kysyä josko heillä olisi painotela tuosta tapetista.

laitoin seinään ruuveilla kiinni terassimattoa, aivan oikein TERASSIMATTOA...siihen sopii kissojen upottaa kyntensä. Huomatkaa väri, sininen! Ette usko mikä hintahaitari tällä tuotteella on. Kysyin paikallisesta rautakaupasta tämän hintaa ja muistaakseni se oli reilusti päälle 20€/neliö. Matto on 133cm leveää ja metrihinnaksi olis tullut jotain liki 30€ ellei ylikin En ostanut paikallisesta rautakaupasta. Menipä sitten muilla asioilla kingkongiin ja leukani putosi lattiaan kun katsoin tismalleen samaisen terassimaton hintaa siellä; 7,95€/metri...siis METRIhinta ei neliöhinta. Arvatkaa ostinko..

 sitten kiinnitin hyppelyhyllyt ja testaaja saapui heti hommiin

 "aiku ihanaa"

 uusin verhotangot sellaisiksi, ettei tämä rontti saa niitä enää tuhottua, vielä laitoin hyllyt tuonne ikkunoiden päälle niin varmasti saa verhot olla nyt rauhassa

 joka hylly kyllä testattiin

sitten muitakin kissoja liittyy testiryhmään

Rosmo kapusi seuraavaksi yläilmoihin Nassen kaveriksi testailemaan uusia leikkipaikkoja

 "voi kiitti näistä"

 

 

 Mustikin tykkäsi tästä joululahjasta

Nelli katonrajassa eikä pelota

Yhden kissan en ole nähnyt vielä kiipeilevän tuolla, Nuppu nirppanokka ei ole kiinnostunut kiipeilystä.