Mutta sitähän ei taas tiedä kuinka kauan kestää, joten nautitaan auringosta ja lämmöstä niin kauna kun sitä kestää. Ollan onnellisia ettei tule lunta

Tämä blogin päivityskin on jäänyt vähemmälle kun tuo pihan ja pihahommien kutsu on voimakas. VHH-ruokavalio on parantanut huomattavasti oloa ja antanut voimia takaisin, sekä elämänhalua, jota jatkuvat vatsavaivat ja huono olo nakersivat. Luulin että, kilpparini oli syypää olooni mutta kyllä se on niin, että tämä ihmisen elimistö kaikkine toimintoineen, varsinkin aineenvaihdunta on niin monimutkainen ja hienovarainen systeemi että siinä on joka pala oltava kohdallaan, että se toimii "yskimättä". Nyt olen saanut jo ainakin kaksi palaa kohdilleen ja se tuntuu.

Nyt alkaa olla intoa tekemiseen kun huomaa, että jaksaa paremmin. Nyt uskon, että saan toteutettua ne mitkä viime vuosina on jääneet tekemättä tuolla pihalla

Koska tämä päivittely on jäänyt vähemmälle niin tässä kuvasatoa vähän pidemmältä ajalta.

 Ekana pintaan noussut tulppaani on supullaan lähes punainen

 mutta eilinen ensimmäinen lämmin päivä tänä keväänä sai sen aukaisemaan kukkansa ja sehän onkin keltainen ja ottaa tässä vastaan auringon lämpöä

 ja jokainen kurottuu aurinkoa kohti, kuten minäkin eilen. Istuin alkuillasta rappusilla silmät kiinni nauttien auringosta muutaman tovin pihahommien lomassa.

 Keisarinpikarililja aukaisee myös kohta nuppunsa

Näin keväällä kun on maa märkää niin silloin pitää kaivaa mitä on käsin kaivettavana, varsinkin savisessa maassa, koska se on helpompaa kun se on märkää. Sain kaivettua kanjonit valmiiksi lammen sähköjohdoille ja vesiputkille (rännivedet lampeen maanalaista putkea pitkin), sekä salaojan pintavesille tuohon kohtaan. Kanjoni odottaa vielä viimeistelyä ja putkia. Keinoin pääsen eroon maanpinnalla kiemurtelevista sähköjohdoista ja vesiletkuista.

 päivänlilja nousee uskollisesti joka vuosi lammenreunalla

Muutama viikko sitten oli viikonloppuna aurinkoinen päivä ja oli aika tuulentonta ja se vieno tuuli puhalsi lännestä joten uskalsin alkaa polttelemaan heinäkasoja pellolla...olis vaan pitäny arvata että keväinen tuuli on arvaamaton..se alkoi puhaltelemaan puuskissa sinne tänne ja mulla oli täys työ hallita tulta..ja kaikenlisäksi ryhdyin hommaan ilman varotoimia...en ollut virittänyt vesi letkua millä olisin voinut sammuttaa maastoon leiviävää paloa tyhmä minä! Yritin vetää sen letkun nuotiolle muttei se riittänyt, olis tarvinnut jatkopalan enkä voinut sitä ruveta laittamaan kun piti vahtia tulta. Selvisin kuitenkin ilman vesiletkua, mulla oli ämpäri jolla hain vettä lammesta. Haravalla vetelin suojavyöhykkeen palavan kasan ympärille. En enää koskaan tee mjitään näin tyhmää, nyt onneksi selvisin ilman pahoja seurauksia.

 tässä tuulee etelästä ja kasaa oli poltettava kitumalla eli savustamalla ympäristöä

Keisarinpikarililja oli jo näin terhakka pari kolme viiikkoa sitten.

 

Käytiin työkaverin kanssa puutarhamessuilla Pirkkahallissa Tampereella, ja tarttuihan sieltä mukaan jotakin.

 puutarhamessujen ostoksia, iiriksen on mun lemppareita ja ostin tällaisen vaaleanpunaisen version

 messuilla oli yksi "helppoheikki" joka myi pilkkahintaan kukkajuurakoita ja sipuleita. 20€ sai 6 pionin juurarakkoa ja minähän ostin koska pioneita rakastan. Ainoo miinus on etten tiedä mitä noi kaikki kuusi ovat, koska ei siinä tungoksessa pystynyt kirjoittamaan millään mitään nimilappuja juurakoihin. Ne vaan piti sieltä laareista valita ja poimia. Valitsin punaisia vaalean punaisia ja valkoisia, ja toisaalta onhan se jännä nähdä mikä mikäkin on kun kasvavat.

Nyt olisi jo kiire niitä istuttaa, penkki pitää vaan vielä valmistella, joten alkaa olla jo kiire pihamaalle.

 ostin myös tarhakriinumin sipuleita ja tästä voit käydä katsomassa miltä se nayttää

 

Lisää limeä

 löysin kaapista muutama vuosi sitten ostamani muovitarjottimen

 

 ja työkaveri toi minulle limenvärisen muovisen leikkuulaudan kun tiesi tästä limevillityksestäni  Kiitos vaan, sopii hyvin tänne eikä ole yhtään liikaa limeä  

ja eikä siinä vielä kaikki....

mukaan tarttui euron ostos, vihannesvati Lidlistä. Saas nähdä mitä vielä

 

Leipomiskokeiluja

Juustoleipäset mantelijauhoista. Tosi helpot tehdä ja maistuvia mutta kun en kaipaa enää leipää, enkä sen tapaista niin näitä olen tehnyt harvakseltaan eli pari kertaa.

Ja nyt piha kutsuu!