SIIRI

2002 - 3.10.2009

kipakka ja temperamenttinen tyttö, hellyttävä ja huolehtiva

löytyi Orivedeltä marraskuussa 2003 ja arvioitu syntymä vuosi -01 tai -02

Muutin maalle 2004 maaliskuussa ja päätin ottaa kissan kaverikseni 30v. tauon jälkeen.
Ennen muuttoa aloin jo etsiskellä sopivaa kissaa, halusin kolmivärisen tytön (poikia ei ole tuossa värityksessä).

Olin jo
aiemmin kuullut Kissojen katastrofiyhdistyksestä ja selvää oli, että otan kodittoman aikuisen kissan.
Yhdistyksen kissapörssistä löytyi oikealta tuntuva kissa ja käynti katsomassa kisua vahvisti, että juuri tämä tilkkutäkki on miun kissa.

Äkäinen se oli kylläkin ja meillä ei ihan synkannut. Tykkäsi kun silitin mutta saattoi äkkiarvaamatta purra käteeni. Siksi välillä epäröin olisiko tämän kissan oikea paikka minun luona? Minä halusin mutta halusiko Misu? (ensikodin antama nimi)

Ensikodissa ollessaan kävi selväksi, että Siirille oli joku mies tai miesmäinen nainen tehnyt pahaa, koska kavahti eikä antanut kenenkään miehen silittää tai koskea itseensä. Ensikodin isäntä sai hiukan silittää Siiriä sen oltua ensikodissa noin 4kk.  Muutenkin käytöksestä kävi ilmi, että Siiriä oli kohdeltu huonosti ja luotto ihmiseen oli hiukan epävarmaa mutta lupaavaa. Kisu joutui olemaan ensikodissa odottamassa muuttoani kolme kuukautta, ei olisi ollut kissalle hyväksi kaksi paikan vaihdosta peräjälkeeen. Ensikodin toimesta kissani leikattiin/kastroitiin ja toipuminen otti koville tavallista enemmän, oli kovasti kipeä. Kissani toipui kuitenkin ja odotin päivää jolloin voisin hakea Siirin kotiin.

Se päivä koitti 25.3.2004 kun sain viimein hakea Siirin, ja mukana tuli sitten toinenkin kissa. Minulle kerrottiin, että kissat saattavat piilotella parikin viikkoa ja etten ehkä näkisi niistä vilaustakaan koska ne tutustuisivat uuteen kotiinsa yöaikaan.  No, varauduin tuohon kun toin kissat kotiin.

Kuljetukopasta laitoin kissat suoraan hiekkalaatikolle, kummatkin vuoronperään, niinkuin minua oli ohjeistettu, että tietävät missä on vessa, ruuan kuulemma löytävät ilman apuja.

Sitten Siiri lähti uteliaana tutkimaan kissakaverinsa kanssa uutta ympäristöä ja minä tietysti seurasin vaivihkaa kissojen rauhallista tutkimusmatkaa ympäri huushollia. Olipa erikoista ja outoa, pitkästä aikaa kissoja ympärillä. 

Kaikki paikat nuuhkittiin ja tutkittiin eikä merkkiäkään piiloon menemisestä. Pari tuntia tutkivat paikkoja tutkittuaan Siiri tuli luokseni ja naukui. Nyt Siiri näytti ja kuulosti ihan erilaiselta kuin ensikodissa; ei jurnotusta eikä hermostunutta äkäilyä vaan silmät pyöreänä, ystävällisenä ja seurallisena halusi rapsutuksiani.  Siiri kotiutui heti. Siiri muuttui täysin toisenlaiseksi luonani, Siiristä tuli seurallinen, leikkisä, kehräävä ja aivan selvästi minun kissa. Tultiin siihen tulokseen ensikodin kanssa, että Siiri ei tykännyt olla isossa kissalaumassa, käytöksestä sen huomasi selvästi.

Siirillä oli eräs erikoinen tapa, joka kieli siitä, että se oli otettu liian varhain emonsa luota; kun Siirillä oli oikein hyvä olla niin se imeskeli turkkiaan lonkasta. Tämä tapa jäi pois parin vuoden kuluttua.

- vapaa ulkoilu alkuun, erittäin hyvä ja tehokas saalistaja

- ymmärsi puhetta kun etsin nelliä: sanoin siirille että mihin sie olet laskenut sen nellin ja siun piti vahtia sitä ja että missä se nelli nyt on, siiri istui kaivon kannella ja lähti kävelemään ladon päätyä päin ja istahti ja alkoi tuijottamaan ladon päätyyn josta nelli tipsutteli iloisena esiin

- nellin pentujen hoivaaminen, nellin sekoominen synnytyspäivänä ja miten siiri hoiti tilanteen, siiri oli koko ajan nellin ja pentujen läheisyydessä. Nukkui sängyssä pentulaatikon läheisyydessä, valppaana reagoi jokaiseen risahdukseen ja äännähdykseen ja tarvittaessa kävi aina tarkastamassa tilanteen pentulaatikossa, tarvittaessa hyppäsi laatikkoon auttamaan nelliä ja hoitamaan pentuja

- nukkui minun kanssa koko täällä olo ajan, tykkäsi erityisesti lakanoiden vaihtamisesta, halusi aina jäädä levitettävän lakanan alle, oli ihan täpinöissäänja riehakas

- äänen häviäminen 2005

- oireiden, hengitysvaikeuksien paheneminen äkillisesti lokakuussa 2009

- Siiri ikiuneen 3.10.09(sivut ovat vielä kesken tekoset)