Aamupäivällä kymmenen jälkeen vilkaisin keittiön ikkunasta ulos ja siellä näytti vähän kummalliselta. Oli pimentynyt mutta taivaalla olevien pilvien määrä ei sitä selittänyt.

Otin kameran ja aloin kuvata keittiön ikkunasta kun aurinko näytti kovin kummalliselta. Ihan kuin joku olisi sen edessä. Luulin ensin, että on niin paksu ja erikoisen muotoinen pilvimuodostelma mutta se vain ei liikkunut mihinkään. Ihmettelin, olin täysin tietämätön siitä, että oli osittainen auringonpimennys. Paljain silmin sitä ei päässyt näkemään kun ei ollut tummennettuja laseja.

No se selvisi kyllä heti katsottuani ottamiani kuvia, ja käytyäni netissä tiedusteluretkellä.


klo. 11.21


klo 11.22 (vanhalla Canon-pokkarilla, paras kamera)


10 minuutin kuluttua edellisistä kuvista kuu jo väistymässä.

Oli muuten todella vaikea kuvattava, oli laitettava säädöt tappiin; pienin aukko (F8.0) ja nopein suljin aika (1/2000) siksi pilvet näyttää tosi tummilta ja auriko kuulta, ihan yökuvia mutta kyllä kyseessä on tämän päiväinen auringon pimennys.

Toisen kameran (alin kuva otettu sillä) säädöistä en tiedä kun sitä ei juurikaan pääse säätelemään ite ..tai en osaa sitä vielä käyttää. Muutenkin tuntuu olevan hankala tapaus kaikkineen, vähän olen pettynyt siihen . Oma vika, mitäs ostin.