Elämme taas suomen suven parhainta aikaa; kukkivat sireenit ja ruusut tuoksuvat huumaavasti. On valoisaa yötä myöten, kaikkialla vihreän vehreää ja rehevää. Nautimme elosta ja olostamme, lyhyestä suomen suvesta .

Minä grillailen ja saunon. Lämmitän illalla saunan, teen vihdan ja saunon pitkän kaavan mukaan, vilvoitellen saunan terassilla kuunnellen illan ja alkuyön ääniä, jotka todennäköisesti ovat enimmäkseen hyttysten ininää mutta olen varustautunut 4 hyttysulkotulella, 3 hyttyskynttilällä ja 4 paketilla hyttysavuja jotka meinas jäädä saamatta.

Kuinka hyttyssavuja ostetaan

Unohdin eilen kauppareissulla ostaa niitä savuja ja lähdin tänään 11 aikaan niitä hankkimaan, eli tunti aikaa haeskella.

Kävin 1. kaupassa (2km päässä) :ei ollut,

ajoin 2km eteenpäin ja 2. kauppa: ei ollut,

ajoin lisää 3km ja 3. kauppa: saalis 3 hyttyskynttilää,

ajoin 1,5km ja 4. kauppa: ei ollut,

ajoin 1km lisää ja 5. kauppa: saalis 4 hyttysulkotulta ja leppärouhetta savun tekoon.

6. kauppa. Kello oli tässä vaiheessa 11.57 kun kaarsin autollani pois kauppakeskuksesta ja viime tingassa päätin vielä mennä "kingkongiin" ja viime tingassa livahdin ovesta sisään ja kysyin myyjältä onko hyttyskynttilöitä (en uskonut enää että niitä samperin savuja löytyisi enää mistään muuta kuin ensisuvena) myyjä sanoi että katotaan. Kysäsin vielä, että niitä savuja huolisin ennemminkin jos niitä vain sattuisi olemaan. Myyjä viittasi hyllyynpäin jotta tuossahan noita on ja katosi etsimään niitä hyttyskynttilöitä. Ja siinähän niitä savuja oli hyllyssä paketti kaupalla kun muualla oli pelkkää eioota. Myyjä palasi pari hyttyskynttilää käsissään valitellen ettei ollut muuta, mie kiitin enkä valitellut vaan sanoin ottavani vain näitä savuja. Kiitin ja toivotin hyvät juhannukset ja poistuin kassan kautta kotiin.

 

Puutarhaa Kenkävero Mikkeli


Toivotan kaikille oikein mukavaa, rauhallista, tuoksuvaa ja mieluisaa mittumaarin aikaa!