Tämä lämmin sää, suorastaan helle on vauhdittanut kukat kasvuun ja kukkimaan.
Jotkut ovat jo lopettaneet kukkimisen mutta kaikki eivät suinkaan vielä kuki, jotkut ovat nyt aloittaneet.

Tässä pari uutta, joita minulla aiemmin ei ole ollut täällä
1781322.jpg
Hennosti keltainen, melkein valkoinen köynnöskrassi ja keltainen.
Sain työkaverilta köynnöskrassin siemeniä viime kesältä. Hänellä oli luonnonvalkoinen krassi kasvamassa ja sain n.20 siementä joista 2 lähti itämään, siis tuossa isossa ruukussa on kaksi krassia lähtöisin samasta kasvista. Jännää tämä siemenistä kasvattaminen, ei tiedä mitä tulee.

1781410.jpg
tässä kuvassa väri aidompi

1781334.jpg
Uusi, keväällä hankkimani päivänliljan juurakko kasvaa ja teki kukkavanan, tämä on toinen kukka tuossa pienessä alussa. Väri tuollainen vähän persikkainen.
Melkein samanvärinen kuin viime kesänä hankkimani Pink Damask p-lilja, joka on aloittamassa kukintaansa.

1781440.jpg
Bonanza päivänlilja ei ole uusi mutta aloitti kukintansa muutama päivä sitten.

1781444.jpg
liljapenkissä valkoinen on ottanut vallan

Tämä kesä on lammen suhteen vähän semmonen testikesä, minulla ei ole yhtään pumppua päällä kierrättämässä vettä suodattimen kautta. Katson tarvitseekokaan jatkossa.
Ei ole myöskään mitään varjostusta vaan aurinko paahtaa lampeen n. 12 tuntia. On sinne levää kasvanut mutta vesi ei ole vielä venyvää. Oikeastaan vesi on samanlaista kuin viime kesänäkin, jolloin siellä oli ne kolme pumppua kierrättämässä vettä.
1781337.jpg
Sammakko olkitupolla ajelehtimassa.
Kokeilenkin nyt biologista vedenpuhdistusta olkinyyteillä, miten se toimii ja toimiiko. Tein tänään kolme suurta olkinyyttiä joista kaksi upotin ison kiven kera lampeen ja tuon jätin kellumaan. Olkinyyttien pitäisi muodostaa sellainen mikrobisto veteen, joka hävittää/syö levät.

1781399.jpg
Tuon kelluvan olkitupon kuvattuani rupesin katselemaan lumpeenlehtiä ja huomasin tuon vihreän lehden alla varjon, luulin että siellä on taas niitä puolilahoja lehtiä mutta tarkemmin katsottuani hokasin, että sehän on se isompi kala.
Siellä se lymysi lumpeenlehden alla. Näkyy huonosti mutta punaista etuevää näkyy ja valkoista vatsaa.
Kun sitten sain nämä kuvat koneelle ja katsoin tätä kuvaa tietokoneen ruudulta niin ihan pelästyin kun huomasin pikkukalan tuijottavan tuosta keskeltä kuvaa, silmä näkyy aivan selvästi. Kuvaustilanteessa en huomannut sitä ollenkaan.
Otin kuusi kuvaa ja vain tässä on tuo pikkukala.
Ajattelin tietysti, että nyt ne kuolee kun ovat pintaan tulleet. Siirsin tuota lumpeenlehteä haavin varrella, niin samantien iso kala syöksyi lammen syvyyteen.
Olin yllättynyt että näin pian näin ne uudestaan. Toivottavasti viihtyvät olkitukoista huolimatta, etteivät löydy jonain päivänä pinnalta vatsaansa näyttäen.

Muuta pihamaalta
1781310.jpg
voipullia pihanurmella

1781541.jpg
illan rauhaa auringon laskiessa,
auringon viime säteet läikehtivät
puiden pitenevien varjojen välissä.