Kesä etenee vauhdilla, eilen ja tänään oli todella kuumaa   s025.gif
Mutta tuoksut iltaisin ovat huumaavat, ei malttaisi millään mennä sisälle....
tosin "finnis
air force" pitää kyllä siitä huolen, että pakko on mennä s045.gif...siis briljoona tziljoona hyttystä.

Kasvimaa on vielä kesken ja toivottavasti tänä viikonloppuna saan kaikki aikomani siemenet maahan n027.gif , kukkia ja vihanneksia.

Kierros kotikuusen alla
1621250.jpg
Tyttäre kanss pantii potaatit maaha 1.6, kerettii enne Kustaa päivää
Kaikk perunat män siemeneks mitä kellaris ol, o nii hyvät ituset ko saivat vettä korviisa, nääs kellarii män kevvääl vettä oikee reilust.

1621261.jpg
siin o potaatti poikinee...liia tihiää laitettu...ei o! Ovat justiisa 30 senti vällei tuoll vaos.
Miu isävainaa ois ylpiä näist vaoist mitä tytär ja tyttäre laps saivat aikaseks.
Miu isä nääthää laitto (ja omatkii tietyst) koko kylä pottaatit maaha kevvääl ja alkukesäl enne kustaa päivää, pan potaatt-auran pyörä tarakal män siit sit polkemaa pitki kyllää ja panemaa mukuloi maaha.

1621266.jpg
näi komiast kukkii raparperi, en ehtint katkomaa niit nuijii pois

1621268.jpg
tää o joku luonno kukka, mikä lie..en nyt taaskaa muista

1621275.jpg
siin o miu betonilapioo muistuttava käs vertailuks minkä kokone o tuo kuunlilja leht,
ovat vuos vuojelt ain isompii ja isompii. Taiitaap olla joku romosomi yksilö

1621286.jpg
tää o sitte piikikäs ja kovia kärsint puska, happomarjaha se ja kukkii kolhuist huolimata näi komiast. Errää kerra kuorma-auto ajo sen pääl ko toivat miul sahatavaraa.

1621292.jpg
Miu pikkusiskoi viime kesän antamat mansika taimet ovat näi rehevät ja kuukkii tulloo iha mukavast ja marjaaki toivottavast. Saan suutai makiaks.

1621281.jpg
Ja kasvaa tääl iha ahomansikkaaki, täs kukkii nii että tuol saniase likel, ja muualkii

1621300.jpg
Tää lamme vieres oleva kukkapenkki o viel iha keske ja tämä näköne täl hetkel, viheriä kuitenkii. Tuo etualal oleva kasvi o iha tavalline poimuleht, se o iha käypä kasvi kukkapenkkii ja ruukkuukii, samate maas suikertava ja rönsyilevä ketohanhikki. Siit sit saap komian kasvin ruukkuu...kokkeilkaapa.

1621318.jpg
tään punapäiväkakkaran mie oon kasvattant simenest ja nyt se o iso puska ja aloittelloo kukkimist, nuppui o kovast, kaikk ei näy kuvas.

1621323.jpg
unikko täs tekköö ensimmäisii nuppui koko tääl olemass olo aikanaa, ostin tään pikkusena taimena kolme vuott sitte

1621328.jpg
altaasee hanavettä, sain korjattuu sen myyrän tekemä reiän, mokomakkii tuholaine kaivo käytävä suora miun altaasee ja törmäs sitt altaa muovii, tietyst sitte järsi siihe muutama ison reiä. Tais hukkuu? Nyt pittää lampi taas vetes issellää. O nii kuivaa olt ett o pitänt kastella kukkii melkee joka ilta.

1621333.jpg
Tää pikkune pioni yllätti miut, ostin tään juurakkona ja het taimell noustuaa tekköö jo nuppuu, joka täs näkkyy pienen ko pippur tuos keskel...näät sie?
Tää pionilaji onkii taattu, miul o entises elämäs olt tätä sammaa lajjii, nekkii juurakot  tekkiit samalviisii het nuput ko saivat multaa varpaillee.

1621352.jpg
mut tää pikkune ruusu se sit onkii vast yllätys, se unehtu kaveriisa kans miult tuonne pelloreunaa ja viel pesuvattii jos ol vettä. Jäätyithää ne siel mut selvisiit sit talvest kuitekii. Istuti ne kummatkii sit tuoho muitte ruusuloihe kans sammaa penkkii, mut sitä se toine ei kestäntkää ennää, se kuol pois. Mut tää, tää se kiitokseks pusertaap jo nuppuu, saapha nähä oks tää valkone vai vaaliapunane, sekkii o yllätys.

1621369.jpg
no nyt tul jo hiki kierroksel, pittääki istuu hetkeks tähä omepuu katveesee.
Huilataa kummatkii, harava ja mie, ja ihhaillaa suome suvvee.


             f010.gifno..nyt o huilattu, lähetäähä etteepäi...
1621393.jpg
tuot issoo allast mie en oo viel putsant mut tän mie putsasin, lintuihe altaas o puhas ves, saap siihe tulla juomaa ja pesseytymmää. Nuo etanat tuos allaal ovat vähä närreissää ko joutivat pois tuolt ylhäält, saavat tottuu olemaa nyt tuol kanno juurel.
Tuon ison lutakon mie putsaan koha rojuset hommat siin vielrell o tehty.

1621394.jpg
Kissoihe tarha o täs mallis, Musti emäntä ol nii näpsäkkä ja avulias jot hää laitto hetke huiskaukses nuo puut tuonne yllääl, ja nii hyväst o laitettu jotta, ei mää tuolt ylläält ennää ies kärpäne läpi, eikä punaturkkikaa ko se o isomp ko kärpäne.
Saap pää kolajaa kattoo vaste mut läp ei pääse.
Kiitos vaa viel kovast Musti emännäll avust. Hänes onkii kirvesmiehe vikkaa.
Viel pittää verkkoloi justeerata ja vähä kivilöi kannella alapuu vieree ni kissat pääsööt tarhaasa ulkoilemmaa koht sillää.

1621397.jpg
Tämmösii näköjää löytyy lissää miu nurmelt, orvokkiha se taas siin.

1621412.jpg
Tuos pihal o myös vanha kuusama jota mie melkee joka kevät oon parturoint, vaa nyt mie jätin sen rauhaa ja nyt siin o nuppui mahottomast.

1621456.jpg
Kaunokaiset siin oikee somas rivis.  Vaa tuo rutjake huiskunauhus se rupeskii rikkaruohoks, se leviää ko häkäläine tuos penkis ja meinaa viiä tilan muilt kukilt.
 Ostin yhe taimen tuos muutama vuos sitte ja olin ostavinnai soihtunaukse, nii siin purki kuppees luki,  mut sepä ei oltkaa se vaa tuo riesaks muuttunt huiskunauhus. Mie nyhä sen pois ja paan jonnekkii mihi se saap levitä iha mite ite tahtoo.

1621427.jpg
tää alppikärhö ei näköjää paljoo vaai, se talvehti tuos purkissaa ja nyt kukkii räpeltää nii jotta. Kylhä mie sen pelkitse ja lupasin sille jo ett se pääsöö oikee kunnol multiin.

1621475.jpg
Ko nuo katit eivät viel pääse sinne ommaa tarhaasa nauttimaa kesäst nii mie toin kesän höil sisäll. Kyl sit kissa ossaa olla vähäst onnelline! Tää Rosmo se pan het maate tuo heinäkasa pääll.
Kassokaaha työ mite kissa nauttii heinist ja toiset ihmettellöö mitä tuo pillaa hei syömäruoho.

1621504.jpg
siin hää ny piehtaroi nois heinis

1621510.jpg
kyll o mukavaa

1621515.jpg
sai sit viel päälle päätteeks hepuli kohtaukse

Nonnii, joha tätä täs olkii iha kerraksee. Toisel kerral sit lissää.

Ja nyt männää kohvil, joha se maistuuki  c060.gif