...näyttää aika ankealta mutta kukat versovat jo hyvää vauhtia. Täytyypä vauhdittaa sitä versomista vielä lisää antamalla sitä vaaleanpunaista lannoitetta. On ollut lämmintä ja aurinkoista ja sellaista säätä on luvattu lisää. Tietää mieluisia ulkohommia viikonlopuksi.
Kukkiakin on jo pihalla vaikka vain pikkuisen mutta sekin ilahduttaa
1496331.jpg
uskolliset kevään kukkijat, sinivuokot kuusiaidan alla. Sain nämä työkaverilta 4v. sitten,  hän otti ne omasta pihastaan..."rikollinen" teko?

1496105.jpg
tässä olisi yksi osa sitä 30 metristä ojankaivuuta käsipelillä, koska kone ei mahdu tuohon. Salaoja olisi tarkoitus laittaa tuohon, että saan maan tasattua. Se helpottaa nurmikon ajoa. Aion myös laittaa perennoita tuohon pitkän rivin ja sen näkee sitten kun maa on tasainen mitä ja mihin ja mitenkä.

1496110.jpg
oja menee noin lähellä allasta, joten kone ei todellakaan mahdu siihen mylläämään.
Oikealla näkyvä säkkirivi on pressun painona, pressu peittää tulevan mansikkamaan, hillitsee heinien kasvua, joten se on helpompi perata mansikoille.
Noissa säkeissä on lattiaremontista tullutta 59v vanhaa ruumenta ja purua, entiset lattiaeristeet, jotka tulevat käyttöön kasvimaalle käytävien peitoksi ja kompostikuivikkeiksi. Toisen lattian vanhat eristeet ovat jo kasvimaalla maatumassa, olleet jo kaksi vuotta.

1496119.jpg
Ojan tiukka sikaani, onneksi salaojaputki taipuu noihin mutkiin ja kaatoakin on niin paljon luonnostaan, että tämmöinen kokematonkin ojankaivaja pystyy saamaan kaadon aikaiseksi.

1496149.jpg
tuossa loppupää kaivuu urakasta....tuonne sentään mahtuu jo konekin ja sellainen on jo luvassa, samoin kun maan siirtoon pellolta maan tasaukseen.
Päiväliljan kasvu jo hyvällä alulla.

1496168.jpg
pihalammessa tällainen näkymä nyt....

1496263.jpg
sain minä viime viikonloppuna sentään jotain aikaiseksi...kaunistin hiukan tota porraspieltä. Enkä tietenkään ottanut sitä "ennen" kuvaa..

1496256.jpg
...mutta tämä toinen puoli näyttää sen millainen tuo jo kivetty osa oli.
Tosin siinä ruohomätäs tuli jo rapulle asti.
Tästäkin kaivan tuon ruohon pois ja laitan kiviä tilalle. Kivien sekaan taidan laittaa hienoa hiekkaa ja kivikkokasveja.

1496271.jpg
näihin narsisseihin tulee joka vuosi lisää kukkia. Viime vuonna oli n. 30 ja nyt laskin nuppuja olevan 40. Kitkin tuon narsissi alueen 4.v. sitten kun muutin tänne. Nyt tuo täytyy perata kokonaan, eli kaivaa narsissit ylös, laittaa kokonaan uusi multa ja istuttaa narsissit takaisin. Laitan tähän myös perennoita noitten narsissien lisäksi. Katotaan nyt sitten mitä...

1496278.jpg
harava huilaa vanhaa omenapuuta vasten...tarttis jatkaa haravointia

1496282.jpg
ei..tämä ei ole minun aamukahvikuppi, joka on unohtunut viime kesältä pihapöydälle

1496296.jpg
keskellä pihaa oleva vanha koivu on jo saanut lahovian mutta tämä pikkuinen kuusi on tehnyt A-tilauksen omaksi kasvupaikakseen koivun paikalle.

1496312.jpg
Ovatko nämä pelottavia? Eräs aikuinen sanoi minulle kerran, että ne ovat pelottavia lymytessään tuolla kuusen alla....minusta eivät ole vaan hauskoja..aivan kuin kurkistaisivat maanalaisesta olinpaikastaa maanpäällisiä touhujani. Ei noita lapsetkaan ole pelänneet.
Kotikuusen alla majaansa pitävät vanhat kurpitsa tuikkulyhdyt, joista on alapuoli jo hajonnut mutta purevat multaa yläleuoillaan e025.gif

1496274.jpg
tämä kotikuusen alustakin pitäisi jotenkin kaunistaa muullakin kuin noilla puolikkailla päillä

1496314.jpg
tähän tulee kissojen ulkoiluaitaus. Oks toi mun talo kallellaan?
Vai tekeekö kuvakulma tepposensa? Ainakin naapurin puolelta katsottaessa se on suorassa....

1496250.jpg
Viipyilevä joulu.
Jouluinen olkipukki kuistin ikkunalla painaa nolona päänsä pieneen tekokuuseen;
"joulu meni jo, ja pääsiäinenkin mutta minun pitää tässä vielä kököttää vaikka juhannus on kohta"