Minun pääsiäinen alkoi viime sunnuntaina, kun minua kävi virpomassa kaksi pientä virpojaa.
Ystäväperheen 4v. ja 2v.
tytöt, pirteät pirpanat tulivat toivottamaan minulle tuoreutta ja terveyttä, ja sitähän näillä kymmenillä tarvitaankin.
1389946.jpg
hyvin virpoivatkin, tämä pienten tyttöjen ensimmäinen virpomiskeikka ja vähän totiseksi veti
1389948.jpg
..taisi kahvipannu painaa pienessä kädessä, kun pienempi virpoja pyllähti nurin.
Sain hahtuvilla koristellun pajunkissa puskan. Ja tietysti pienet virpojat asiaan kuuluvan palkan.
Nätti on ja nuo hahtuvarusetit sopivat todella hyvin pajunkissaoksaan.
1390217.jpg
kovin tuo koriste kiinnostaa kissojakin, jopa niin että meinaavat kiskoa sen nurin. Joten se on siirrettävä eteiseen, harmi. Täytyy sitä siellä käydä ihailemassa.

1389970.jpg
tokihan pääsiäiseen kuuluu narsissit, nämä ovat pikkunarsissseja
1389987.jpg
nämä ovat eteisessä (onneksi kestävät pakkasta), sattuneesta syystä....kissat!
1389974.jpg
kolmen kimppa
1389973.jpg
pääsiäiseen kuulu myös tipuset, nämä tulivat pikkunarsissien mukana

1390242.jpg
tämä kanapariskunta on jo "vanha" 8v. Lämmittelevät tässä uunin reunuksella, olen juuri lämmittänyt uunin, kelpaa siinä nautiskella e025.gif.
Nämä piti kuvata uudestaan, vaikka minulla on jo niistä useita kuvia viime vuodelta koneen kätköissä, mutta parhaalla tahdollakaan ja sitkeällä etsinnällä en löytänyt niitä kuvia mittavasta arkistostani.....ja huomasin, että siellä arkistossa oli tapahtunut muutoksia, joista tukka nousi pystyyn. Oli yksi kansio täysin tyhjä, jota en tietääkseni ole tyhjentänyt, alkaa etsintä.... Tarttis varmaan niille kuville tehdä jotain ennenkuin tapahtuu mitään kamalampaa g025.gif.

Niitä pääsiäispuuhia, ja tuokiokuvia tänään ulkoa
1390215.jpg
Kissojen madotus on nyt meneillään ja kuvan kaltainen vempain on aivan oivallinen apuväline pillerin tunkemisessa kissan kurkkuun, testasin sen eilen ja nyt tuntuu madotus 10x helpommalta a030.gif. Pilleri vain tuohon kärkeen, ruutta kissan kurkkuun ja männällä tuuppaus ja siellä lepää pilleri kissan kurkussa.  Tällä saa pillerin tarpeeksi syvälle, eikä omat sormet ole vaarassa. Herkkupala tietysti kissalle heti jälkeen operaation hyvitykseksi.

1390223.jpg
Tilasin polttopuita ja eilen 5 motin kuorma tuli. Kävin heti kasan kimppuun ja sain siitä pätkittyä moottorisahalla noin 2 mottia. Osan ehdin/jaksoin pilkkoa kirveellä ennen iltaa. Kantelin vielä aiemmin pilkotut, kuivemmat puut saunaan ja tupaan. Yli kuusi tuntia rehkin yhteenmenoon ja urakan päätteeksi lämmitin saunan.
Nautiskelin pitkän kaavan mukaan mieltä ja kehoa hellivistä löylyistä.
Saunan jälkeen olin kuin tapettu mato f050.gif. Tänä aamuna oli hieman jäykkä olo mutta särkylääkkeitä ei ole tarvinnut ottaa.

Ihmettelen tuota jaksamista ja olen tietysti iloinen siitä. Ilmeisesti kilppariarvot ovat kohdallaan, koska voimia ja jaksamista riittää a050.gif

Tuo puitten pilkkominen on jännä juttu, kun "kone" lähtee käyntiin, niin sitä ei meinaa saada pysäytettyä n015.gifmenee juurikin kuin tuossa hymiössä....
Oli pakko lopettaa, vielä sinne jäi pilkottavaa mutta ison kasan sain kuivumaan.

Tukiokuvia tänään ulkoa
1390237.jpg
On niin huikea kirkas auringonpaiste ja tuulee pohjoisesta.
Tässä säässä kuivuu pyykit hyvin ulkona, olenkin pari koneellista jo pessytkin ja ripustanut ulos narulle ne kuivumaan.
Tällainen sää on myös paras puiden polttopuiden kuivumiseen
1390228.jpg
Tässä odottaa 10 mottia metristä koivuhalkoa pienimistä. Ensiviikolla pitäisi tulla mies koneen kanssa työstämään nämä pilkkeiksi. Vaikka tykkään touhuta näiden kanssa niin aika ei riitä tämän määrän työstämiseen. Eli loma menee visusti puuhommissa.

1390233.jpg
Hauska yksityiskohta 100v. männyn paksussa rungossa....ihan kun tuhdinpuoleinen nainen seisoisi päällään, vartalo, jonka keskellä napa ja reidet sojottaa taivasta kohti.

1390236.jpg
Tuuheaa oksistoa. Tuon männyn latva on joskus sen taimena ollessa katkaistu ja siksi noin paljon oksia. Se haarautuu aika alhaalta n. 2m korkeudelta kolmeen vahvaan oksaan.


Talven taidetta
1390219.jpg
Kuistin räystäästä hiljalleen tippuva vesi on jäätynyt talventörröttäjään, kuivuneeseen kultapiiskuun. Kun tarkkaan katsoo, niin muutama ilmakupla on jäänyt jään vangiksi.

1390240.jpg
Sama toisesta suunnasta.

Kissakuva lopuksi, tietenkin!
1390212.jpg
Puhtaaksi pääsiäiseksi, niinkuin joka päiväksi.Iloista Pääsiäistä!!

1011400v2oq1768ce.gif