Taas ollaan tultu siihen minusta kaikkein kurjimpaan aikaan vuodesta; pimeää, märkää ja koleaa. En yhtään tykkää tästä vuodenajasta mutta läpi se on käytävä niinkuin ne mukavimmatkin ajat. Ei voi elämässä poimia rusinoita pullasta joka asiassa, ei tästäkään. Kissoissa menee kaikki vapaa aika, ei tahdo ehtiä tekemään mitään muuta, eikä jaksakaan koko aikaa touhuta työpäivän päälle. Polttopuita saatiin tyttären kanssa pinottua järjestykseen ja raivattua piharoinaa, joita sitten uskallettiin pienessä tihkussa poltella pellolla. Tuuli oli aika kova mutta mitään palovaaraa ei onneksi ollut.
1025111.jpg
Reilu pari tuntia polteltiin mutta kipinämikkona piti olla niin kauan kun kaikki oli palanut ja tuli sammunut, hiiletkin.
1025116.jpg
tuli räiskyy nuotiossa, savu vinhaan leijailee.
Tuo roskien poltto oli mukava ja erilainen tuokio arjessa, saatiin touhuta tyttären kanssa yhdessä.

Vaikka kissojen hoito vie valtaosan vapaa-ajasta, niin se on myös palkitsevaa.
1025163.jpg
voiko mitään hellyttävämpää olla kuin veljekset yhdessä, sovinnossa samassa kopassa kylkikyljessä.
1025182.jpg
tai kun ärtsy vanhapiika kissa heltyy hoivaamaan pelkäämänsä kissan (Vilma) pentuja.
1025133.jpg
tietsikallakin on tunkua edelleen ja enemmän kun aiemmin. Nyt myös Musti haluaa olla mukana "mikrotukikissana" Hymy-Rymyn keralla.
1025154.jpg
On se Musti oppinut myös uusia asioita täällä; vähän arveluttavia kylläkin.
Punapaidan esimerkki on tehonnut, ei olis tarvinnu.... nyt tämä veijari kipuaa oven päälle aina, kun sille päälle sattuu..

Välillä tekisi mieli askarrella, mutta se on mahdotonta vähemmälläkin kissamäärällä.
1025212.jpg
tällaisia on tullut tehtyä muutama ja näitten kanssa askartelu imaisi mukaansa.
Ei vaan saisi mitään rauhaa, kun tarvikkeet levittäisi keittiön pöydälle. Tuolla ne korttitarvikkeet odottaa olkkarin pöydällä korissa, kuin houkuttimena.
1025223.jpg
nämä kaksi korttia on 10 kortin sarjasta, sieltä loppupäästä. Huomasin noita kortteja väkertäessäni, että oma tyyli löytyi kuudennen  kortin jälkeen. Kuusi ensimmäistä korttia oli sellaista hakemista, rimpsrämpsyä.

Tässä alkaa taas pikkuhiljaa vaipumaan talvihorrokseen tämän pimeyden myötä, uutta kesää ja valoa odottamaan. Aktiivisuus vähenee ja sitä vaan tössöttää näitä välttämättömiä; kotiaskareet ja polttopuiden kantaminen lämmityksineen.
Hohhoijjaa b010.gif