Elämä on yllätyksiä täynnä....yllätyksenä tuli 90 vuotiaan sedän kuolema. Juuri pari kuukautta sitten juhlittiin hänen 90v. päiviään, hän oli virkeä ja osallistui terävänä mieleltään juhlintaan. Nautti vieraistaan ja suunnitteli mitä vielä haluaa tehdä. Mutta aika loppui 27.5 ja nyt viime lauantaina sama joukko saatteli hänet kirkkomaan multiin lepäämään, jotka juhlistivat aiemmin hänen pitkää elämän taivaltaan. Olen iloinen siitä että sain osallistua hänen 90v. juhliinsa, jäi hyvä muisto hänestä mutta samalla olen surullinen hänen poismenostaan.

Kissavanhus....
Samaan syssyyn tuli toinenkin yllätys; sain hoidettavakseni kissavanhuksen jonka ikä on verrattavissa pois menneen setäni ikään. Kaiken kukkuraksi tämä old lady on tiineenä!! Pentujen pitäisi syntyä parin viikon sisällä. OldLady tuli tänään ja tänne tulo on suuri stressi noinkin vanhalle kissalle, teen kaikkeni että sillä olisi hyvä olla. Järjestin OldLadylle oman huoneen missä saa rauhassa totutella uuteen ympäristöön. Pehmustin pöydän alusen vanhalla isolla matolla ja toin suuren laatikon sinne, sekä pehmustin senkin toivoen että hyväksyy sen pentulaatikoksi eli tekee pennut sinne. Helppoa oli järjestää huone vanhukselle, koska remppa on kesken vielä(kin) ja huonekaluja ei ole juurikaan missään huoneessa.
669922.jpg
Grand Old Lady, kiltti kissavanhus, jolle toivottavasti löytyy hyvä koti pentujen luovutuksen jälkeen, noin kolmen kuukauden kuluttua. Toivon myös että kaikki menee hyvin sillä tämä muutos on suuri stressi tälle kissalle. "Lastenhoitajakin" OldLadyn avuksi olisi omasta takaa; vanhin kissani jelppasi toista kissaani pentujen hoidossa kolme vuotta sitten tämän tehtyä viisi yllätyspentua kuukauden kuluttua siitä kun olin ottanut nuo molemmat kissat. "Tilkkutäkki" nukkui ja valvoi pentulaatikon läheisyydessä ja oli valppaana koko ajan. Höristi korviaan heti jos pentulaatikosta kuului ääniä ja meni vielä tarkastamaan että kaikki on hyvin. Pentujen hoitoon osallistui koko ajan aktiivisesti; jos emo oli huoltamassa itseään (syömässä, hiekkalaatikolla tai jaloittelemassa) niin tilkkutäkki hyppäsi laatikkoon pentujen seuraksi asettuen pitkälleen; jolloin pennut kömpivät turkille lämmittelemään. Pesut ja pissatukset tilkkutäkki hoiti yhdessä emon kanssa. Kaikenlisäksi tilkkutäkki hoiti myös nuorta (n.7kk.) emokissaa puhdistaen turkkia ja nuollen päätä ikään kuin rauhoittaakseen että "hyvin tämä menee, minä autan sinua". Oli liikuttavaa katsella miten tilkkutäkki tiesi tasan mitä täytyy tehdä; antoi emolle ja pennuille omaa rauhaa ja auttoi kun tarvitsi. Osaisimmepa me ihmisetkin toimia noin.
580412.jpg
Tilkkutäkki, jonka arvo minun silmissäni nousi huikeasti kolmen vuoden takaisen kokemuksen kautta.
670183.jpg
kuva kolmen vuoden takaa...pennut 10t ikäisiä..komentaja jossain alla,
kaksi mustaa hännätöntä poikaa ja tytöt 3kpl. valk.mustia, joista yksi tyttö hännätön (taitaa olla tuossa läjässä poikittain päällimmäisenä)
580446.jpg
tilkkutäkki (n.5-6v.) ja hännätön puuhka (n. 3v.8kk, jolla oli pennut kolme vuotta sitten)
seuraavat tiiviisti oravan touhuja pihapuussa.
580390.jpg
Hännätön puuhka vasemmalla ja komentaja oikealla, joka on puuhkan 3v. pentu
Ovat kuin paita ja peppu. Ei ole tytär tullut äitiinsä joka on yhtä pehmeä luonteeltaan kuin on ulkonäöltään. Komentaja on tiukkapipo ja ottanut pomon paikan kissalaumassani.
Ja kun tuo komentaja haluaa jotain, niin se kuuluu naapuriinkin, ei jää epäselväksi että nyt halutaan jotain....