Niin onneksi, koska tein eilen hiukan pihatöitä. Siirsin pieniä perennoita ja nyt eivät sitten kuivu niin herkästi kun arskalla on vapaapäivä...d020.gif...mutta toivottavasti ei pidä kovin pitkää vapaata.
Vaikka pyrinkin olemaan ekologinen ja luonnonmukainen, niin pakko on kuitenkin nyt taipua kemiallisiin aseisiin, taistelussa juolavehnää ja muita rikkaruohoja vastaan. Riittää kun kasvimaan joutuu käsipelillä puhdistamaan, katteita käytän niin paljon kun pystyn. Lääniä on sen verran että käsipelillä saan nyhtää ja kaivaa loputtomasti enkä pääsisi ollenkaan istutuspuuhiin. Ja kun tulee sade niin putipuhtaaksi kitkemäni alue vihertää niin kauniisti angry-smiley-174.gif 
On tässä puutarhan hoitamisessa iloisiakin asioita, kuten juolavehnään verrattavia selviytyjiä
595026.jpg
Täti Vihreältä viime kesänä saatu "äijänlätsä" saatesanoin; "se kasvaa missä vaan, ei vaadi paljoa"...no ei todellakaan! Riittää kun on vettä pitävä muovipussi! Talvehti talon seinustalla tulopussissaan ja työntää nyt vartta sakeanaan.

Sitten on sitkeä sinnittelijä, kolme muuttoa kärsinyt valkoinen sireeni, myöskin Täti Vihreältä saatu, kuusivuotta sitten
595027.jpg
Aion syksyllä tehdä radikaalisti ja muuttaa sen vielä kerran ja toivottavasti parempaan paikkaan. Toivottavasti lopulliseen vihdoinkin. Jostain luin että pihasyreeni kannattaa leikata alas kun sen siirtää. Aion kokeilla, joten Täti Vihreä, lapio valmiiksi jos kerjään uutta happy-smiley-638.gif
  Kuten näkyy se on aivan pellon laidassa ja vaarassa jäädä traktorin pyörien alle. Tosiasiassa sen yli ajettiin pari vuotta sitten isolla paripyöräisellä ratkotilla juuri sen ollessa silmujen avaamisvaiheessa kauhistuin afraid-smiley-9078.gif ja ajattelin että nyt se on mennyttä koska oli aivan littana kun  lettu. Taisin ruikata sille vettä hyvästiksi ja unohdin. Yllätyksekseni se pörhistyikin ja aivan kuin suivaantuneena moisesta kohtelusta otti sellaisen kasvuspurtin mitä ei ole sen jälkeen tehnyt. Taitaa olla kuritettavaa sorttia. Tuon spurtin ansiosta se näkyy nyt paremmin rikkaruhojen seasta.

Torvinarsissien kukinta alkaa olla ohi mutta toisaalla aloittaa toinen narsissi
595040.jpg
Lapsuusmuistoja... winking-smiley-41.gif  juuri siivotussa penkissä.
Huomasin että kaikkien kukkien lannoitus sillä vaaleanpunaisella kannattaa todella;
kaikki perennat ja sipulikukatkit ovat nyt paljon rehevämpiä sekä vahvemman näköisiä. Rikkaruohomyrkyn ohella ostoslistaan tulee myös se vaaleenpunanen.


Pihallani on myös uskolliset "vahdit"
595033.jpg
"me vartioidaan täällä"
Nauvosta vuosia sitten matkanneet pulleat ja reissussa rähjääntyneet vesilinnun kuvatukset. Ovat pysyneet ja talvehtineet uskollisesti saman puskan juurella. Ihailtavaa lojaalisuutta.

sekä lahonneen koivunkannon kiltit (eivät syö kukkiani) kingit, jättietanat.
595042.jpg

Ja nyt, myrkkyostoksille.