Koin tänään töistä kotiin tultuani elämäni säkärit . Kissoja ulkotarhaan laskiessani huomasin, että yksi puuttuu joukosta  a065.gif .
Aamulla kaikki olivat kuitenkin paikalla töihin lähtiessä, kun laitoin kettiön oven kiinni.

1824299.jpg
Tätä punaturkkia ei näkynyt missään, ei sitten missään, eikä kuulunut.
Vain neljä kissaa livahti ikkunasta tarhaan. Aloin etsiä ja katsoin kaikki mahdolliset paikat aina yläkertaa myöten. Yläkertaan ei pääse muut kuin tilkkutäkki, yöksi vain sekin, mutta ajattelin josko on kuitenkin päässyt livahtamaan sinne jossain välissä aamulla.
 
Aloin jo pikkuhiljaa huolestua tosissani, ja jo ääneen hokemaan että "eihän tää ole mahdollista että kissa katoaa jäljettömiin sisätiloissa, ei tää voi olla totta" kun ei kuulunut eikä näkynyt, kissa oli kadonnut kuin tuhka tuuleen ja pieru saharaan.
Ravasin yläkerran ja alakerran väliä
etsimässä hokien "ei tää voi olla totta!!!"
Katsoin seinätkin ja varjot ja kaikki mihin se värinsä puolesta voi maastoutua, se nimittäin jää "silmien väliin" värinsä puolesta mutta nyt ei ollut edes siinä.
Muut kissat katselivat minua närkästyneenä sen näköisenä että "mitä sitä riiviötä huutelet, anna sen olla siellä missä se on"  kun huutelin koko ajan punaturkkia, sisällä ja ulkona.

Ei edes naukumista kuulunut mistään, ei mistään vaikka huutelin koko ajan.
Ajattelin että on jäänyt jumiin johonkin ahtaaseen paikkaan mihin on itsensä tunkenut. Tämä kissa nimittäin on kekseliäämpi kuin ihminen piilopaikkojen löytämisessä. Mutta nyt ei löytynyt mistään vaikka käänsin moneen kertaan huushollin pienintä koloa myöten, tiskikoneenkin katsoin moneen kertaan ja kaikki kaapit. Aloin tutkia myös jo mahdottomia paikkoja mutta kissasta ei ollut jälkeäkään, missään.

Tunti oli kulunut ja olin jo täysin neuvoton sekä hädissäni. Aloin soittelemaan ympäriinsä,  tyttärelle ja ystävilleni saadakseni jotain uutta vinkkiä mistä vielä voisin etsiä. En voinut käsittää millään miten kissa voi hävitä sisätiloissa jäljettömiin!!!!

Puhuessani tyttären kanssa puhelimessa kuulin vaimeaa naukumista epämääräisestä suunnasta (niinkuin muinoin radion stereotestissä) ja lopetin puhelun mutta naukumista ei kuulunut enää. Eikä naukuja ollut kukaan muista kissoista, koska tunnistin äänen kadonneen kissan ääneksi (jokaisella näistä on oma erilainen naukumistapa ja ääni).
Nyt oli tosissaan ihmeissäni, seinän väliinkö se on jostain kingennyt
d030.gif.
Soitin toisen puhelun, Mustin emännälle saadakseni vinkkiä ja lohtua, että kissa löytyy kyllä ja taas puhelun aikana kuului vaimeaa naukumista tyyliin "päästäisitkö mut jo pois" ja sen kuuli myös Mustin emäntä puhelimen toisessa päässä.
Lopetimme puhelun ja epäuskoisena tuijotin komeroa, jonka suunnasta naukuminen kuului ja jonka olin jo kolunnut ainakin kuuteen kertaan läpikotaisin.
Mitään ei taaskaan kuulunut ja sitten mitään ajattelematta avasin tuon komeron yläkomeron oven ja olin hämmästyksestä lentää selälleni e015.gif kun kadonnut katti istui siellä tuijottaen minua raukeana ihmetellen KAIKKEIN MAHDOTTOMIMMASSA PAIKASSA!
1824439.jpg
tuolta se tuijotti kirjapinon päältä minua, en ehtinyt saada kuvaa vaikka tovin istuskeli tuolla.

1824443.jpg
tämä salpa oli kiinni ja se ei edes mene itsestään kiinni vaikka olisi ollut auki, enkä ole tuolla yläkomerolla edes käynyt vuoteen.
1824448.jpg
tuo alakomeron ovi oli rakosellaan töistä tullessa mutta ensimmäiseksi tietysti etsin tuosta komerosta, ja moneen kertaan.
Yläkomeron ja alakomeron välillä ei ole yhteyttä, tiiviisti ladotut laudat välissä. Yhden raon löysin mutta se oli niin pieni ettei siitä olisi päässyt läpi kuin pieni alle 12 viikkoinen kissanpentu, ei noin iso jötkäle. Eikä alakomeron tapetoiduissa seinissä ole merkkiäkään mistä se olisi kiivennyt yläkomeroon, jos jonkinlaisen mentävän raon olisikin löytänyt.

Minulle on täysi mysteeri mistä se on sinne päässyt ja olen edelleen hämmennyksissä ja hieman järkyttynyt tuosta katoamistempusta k020.gifkai tälle joku järkevä selitys vielä löytyy....

Eräs ystävä ja kissa-asiantuntija totesi, kun kerroin mistä löytyi, että se on käyttänyt teleportaatiota ja totesi vielä että "mutta sehän ON Nasse" ja nauroi päälle.
Tiedän että tämä katti pystyy mahdottomiin juttuihin mutta en tällaiseen osannut varautua, nyt osaan.
Pitänee ruveta tekemään hankintoja.....