...tänä aamuna, hirveä kohina ja lisääntyvä kova terävä ropina muuttui paukkeeksi
jota kissat pelkäsivät ja yksi huusi kauhuissaan paniikissa

1630197.jpg
 
satoi suuria rakeita, tuossa niitä on kuistin vieressä tehden maan valkoiseksi

1630163.jpg
suurimmat rakeet olivat kirsikan kokosia, tämän pidemmälle en nenääni ulos työntänyt vaikka olisi pitänyt lähteä töihin. Nuo tulivat kovalla vauhdilla alas taivaalta ja pään olisi saanut täyteen reikiä jos ulos oli mennyt.
En ole tähän ikään mennessä kokenut moista raesadetta!

Tällainen oli suurilehtinen kuunliljapenkki viime sunnutaina
1630958.jpg
suuret kauniit lehdet

1630939.jpg
ja tämän näköinen raesateen jälkeen, repaleiset ja reikäiset lehdet

1630931.jpg
Jännäsin kestääkö kissatarhan valokate raekuuron, en ole vielä tarkastanut....

Eikä siinä vielä kaikki, tapahtui eilen:
Nyt se on loppu.....meinaan pyykinpesu vähäksi aikaa. Pesukone sanoi eilen iltapäivällä sopimuksen irti eikä ole kuin 4v. vanha! a025.giftauluun ilmestyi virhekoodi 8E ja sellaista ei ohjekirjasta löytynyt ollenkaan.
1630268.jpg
Tämäkin vielä, ihan kuin ei olis tarpeellista rahanmenoa muutenkin g010.gif
Surettaa kun kone pesi todella puhtaaksi ja linkosi todella kuivaksi (1600kierr/min) joten talvella pyykin kuivatus oli helppoa sisällä.
Tämän koneen hankinta ja tänne saaminen 4v. sitten on jo kertomus sinällään ja ne tapahtumat mitkä siihen liittyvät saa mut kuumenemaan, vieläkin. Siitä sitten joskus myöhemmin.
Testailin konetta tyhjillään ja rumpu vaan ei lähde pyörimään, muuten toimi kuten pitää eli otti vettä ja pumppasi sen pois.
Päättelin, että joko vetohihna on mennyt tai moottori mutta enemmän kallistuin hihnavikaan koska, jos moottori kärtsää niin siitä lähtee hajua ja nyt sitä ei ollut.

Koko tämän aamun yritin soittaa merkkihuoltoon, siihen ainoaan näillä kulmilla ja en koko päivänä saanut yhteyttä ko. huoltoon. Aina vaan soi twin peaksin tunnari ja taustalla hälyytti, tuo tunnari oli hyvin kuvaava tuossa tilanteessa..toivoton.
Puolen päivän aikaan puhelun kääntyessä vastaajaan kuului vastaajaan info "tavoittelemasi henkilön vastaaja on täynnä, yrittäkää soittaa myöhemmin uudelleen"
Siis tämäkin vielä......

Sain sitten toiseen huoltoon yhteyden missä kerrottiin etteivät he korjaa kyseistä merkkiä mutta auliisti mies langan päässää kyseli mikä konetta vaivaa ja kertoi virhekoodin merkityksen. Eli todennäköisesti kallis korjaus tulossa; todennäköisesti elektroninen kortti sökö ja sen vaihtaminen maksaa satasia . Neuvoi kuitenkin vielä yrittämään saada yhteys merkkihuoltoon tai sitten maahantuojaan korjauskustannusten selvittämiseksi. Neuvoi vielä etsimään analogisen pesukoneen, jos uuden koneen hankinta on edessä, ne kuulemma kestävät paremmin kuin nämä elektroniset.

Tietenkin minulla on eilisestä olleet sävelet selvät; jos korjaus maksaa useita satasia, niin sitä ei korjata vaan ostan uuden...HUHUHUh tätä kertakäyttö kulttuuria jopa näin arvokkaissa tavaroissa! Ilman pyykinpesukonetta ei tule toimeen, aika ei riitä pyykätä pyykkilaudalla, pestä lahankapyykkiä.

Tytär pestä jauhaa täysiä Upon pesukarhulla, jonka ostin, kun tämä tytär syntyi siis kone on kohta 28v. vanha, eikä ole osoittanut minkäänlaista hiipumisen merkkiä!!!
Sitä ennen minulla oli käytettynä saatu Upon kultarumpu (ensimmäisiä rumpukoneita), joka simahti 30 vuotta palveltuaan.
Vaan ei kestä koneet enää vaikka ovat niiiiiiiin hienoja a050.gif ehkä juuri siksi eivät kestä,  tuhlausta haaskausta ekologisesti väärin ja kaikinpuolin muutenkin aivan älytöntä.

Töiden jälkeen menin kodinkoneliikkeeseen, uuden koneen merkki oli jo selvillä ja rivistöstä löysinkin etsimäni. Ystävällinen nuori myyjä tuli pian paikalle ja keskusteltiin tilanteestani. Hänellä itselläänkin oli samanmerkkinen kone kuin minullakin. Todettiin kummatkin että ko. koneessa on yksi ärsyttävä piirre; se loppu soitto. Kun se sai pyykit pestyä, niin ennenkuin luukun saa avattua se soittaa pitkän kappaleen, jonka osaan jo ulkoa.
Niin ja niitä analogisia pesukoneita ei enää ole, ainakaan tuossa liikkeessä. Ja kuulemma mun vaatimus 7kg koneesta analogisena on mahdoton yhtälö, niitä ei ole.

No, tuo käynti kannatti muutenkin, sain arvokasta tietoa tuolta myyjältä; kotivakuutus korvaa ja kannattaa kysyä omasta vakuutusyhtiöstä korvauskäytäntöä.
Soitin vakuutusyhtiöön ja uusi kone maksaa minulle 130€ (omavastuu) + 21% uuden vastaavan koneen hinnasta eli saan uuden koneen 255 - 318 eurolla.
Tuolle rahalle olis ollu muutakin käyttöä......täällä rahareiässä.
Tuo käynti kodinkone liikkeessä kannatti jo tämän tiedon takia, ei tullut mieleenkään että kotivakuutus maksaisi sen. Myyjä sanoi että hyvin usein tämä asia tulee ilmi.
Nyt vaan täytyy saada sieltä merkkihuollosta joku tekemään kustannusarvio korjauksesta vakuutusyhtiötä varten...kunhan sieltä nyt saisi edes jonkun langan päähän!
Toinen vaihtoehto on soittaa maahantuojalle ja pyytää sieltä neuvoa. Siinahän sitä on taas soittorumbaa työn lomaan ja työkaverit varmaan tykkäää....d015.gif sorry!

Katsotaan miten ämmän käy tämän pesukonerumban kanssa... to be continue

Siinä kodinkoneliikkeen vieressä on halpahalli, siis pilipalihelvetti. Sieltä olen löytänyt yhdet hyvät kengät ja toiveikkaana menin katsomaan löytäisinkö kesäkengät joita minulla ei tällä hetkellä ole kuin vanhoja rähjiä, joita ei kehtaa laittaa jalkaan s045.gif

Olihan siellä, ja punaiset vieläpä...MUTTA ei sopivaa kokoa...... blaah....
Jotain kuitenkin löysin lohdutukseksi, ja tein "sulovilenit"
1630278.jpg
kaksi kesähametta 12 eurolla, tuo oranssin punainen suorastaan takertui minuun kiinni ja pakotti ostamaan e030.gif