Vapun seutu ja viikonloppu oli aivan ihanan kesäinen, suorastaan helteinen.
Sain perjantaina maistella toistakin ihanaa kesän makua...

1520438.jpg
oli ihanaa saada Mustin porukoilta rasiallinen tuontimakeaa, mansikoita...mmm...makeita ja ihania.

1520436.jpg
joukossa tällainen jätti.

Viikonloppu olikin sitten työntäyteinen, suorastaan raatamista.
Joskus asiat menee siihen malliin, että ne yhtäkkiä kasaantuu itsestä riippumattomista syistä.
Tuohon naapuriin oli tulossa kaivuri ja naapuri ehdotti, että samalla kaivetaan minunkin tontilla mitä kaivettavaa on. No olihan sitä; pari ojaa auki, toisessa ojassa olevan ison montun täyttö, vattumaan tasoitus ja sisäänajotien alle salaoja.

Tilasin salaojaputket ja sepelikuorman perjantaina, salaojaputket tulevat maanantaina ja sepelikuorma tiistaina. Salaojaputkien ottaminen tontille ei tuota ongelmia mutta sepelikuorman paikkaa miettiessäni raavin pääni ruvelle mihin sen laittaa a015.gif...
vaikka tontti on iso, niin etupiha on ahdas. Siinä ei kuorma-auto juurikaan pääse kääntymään. Ainoa vaihtoehto oli ladon edusta ja siinä se sepelikasa ei olisi kovin pahasti tiellä...mutta, siinä oli reilu 4 kuutioo koivuhalkoa.
Olin jo kysellyt eläkkeellä olevaa työkaveria avuksi yhden toisen ison puukasan pätkimiseen. Hän tuli ja kerroin, että suunnitelmat muuttuivat, pienitään tuo pienempi kasa kiireesti pois sepelikuorman alta. Pari kolme tuntia ja muutama hikipisara siinä vierähti helteessä rehkiessä.

Koko lauantai meni sitten heilutellessa fiskarsia ja pilkkoessa puita. Olin lopen uupunut urakan päätteeksi mutta onneksi sai olla ulkona vaikka lämmin ilma ja auringon paiste ottivatkin veronsa voimista.
1520447.jpg
Kolmasosa jo pilkottuna ja ajattelin pikkoa kaikki kun kerran alkuun pääsin. Huoletti vaan ehdinkö mättää ne latoon ennen tiistaita...
mutta apu oli lähempänä kuin arvasinkaan e035.gif
Kesken puunhakkuun serkku soitti reissunpäältä ja rupateltiin siinä tunti puhelimessa. Puhelun lopuksi sitten kertoi, että aikovat tulla käymään kotimatkalla ja jäävät yöksi jos sopii...no tottakai sopi! Kulkivat asuntoautolla, joten majoittaminen ei ollut ongelma. Sainpahan juttuseuraa ja hyvän syyn lopettaa rehkiminen.  Ehdin kuitenkin pilkkoa jo kaikki  pöllit, muutamaa tosi hankalaa tapausta lukuunottamatta ennen heidän saapumistaan.
Lämmitin saunan ja istuttiin saunomisen jälkeen saunan terassilla grillaten lyhtyjen valossa yömyöhään, turisten mukavia ja muistellen menneitä. "Jatkot" oli heidän asuntoautossaan; syötiin grillipihviä ja juotiin vissyä g010.gif  aika livahti kuin huomaamatta aamu kahteen kun kömmin nukkumaan.

Heräsin kuitenkin jo kahdeksalta ja aamukahvien jälkeen kävin vetämässä pressun pois puiden päältä hiljaa, että serkku miehineen saa nukkua rauhassa asuntoautossaan joka oli parkkerattu puukasan viereen.  Ajattelin alkaa viskomaan  latoon niitä pilkkeitä vasta heidän herättyään.
He olivatkin jo hereillä ja huikkasivat minulle tulevansa mukaan puusouviin kahvit juotuaan.

1525303.jpg
Enää rippeet jäljellä tunnin huhkimisen jälkeen.
Serkku kuuluu miehineen siihen ikäluokkaan, joka ei pelkää tarttua työhön ja jeesaamaan, kun apua tarvitaan.
Nähdessään ne muut, isommat puukasat alkoivat ehdotella, josko he tulisivat hoitelemaan koneensa kanssa nekin...JÖSSES!! Tokihan se minulle sopii! KIIIITOS kaunis heille!
Täytyy vain ensin saada asennettua voimavirtapistoke talon seinään sirkkeliä varten.

Siinä ei kauan nokka tuhissut kun kolmeen pekkaan heiteltiin ne puut latoon. Tuntui ihan käsittämättömälle se miten nopsasti ne hujahti latoon kun oli parit lisäkäsiparit mukana hommassa. Sitä kun on tottunut huhkimaan yksin, niin tuntui suorastaan ylellisyydeltä tuo lisäavun tuoma homman helppous.

Kesken pilkkeiden viskomisen naapuri tuli kertomaan, että se kaivuri tulikin yllättäen  nyt...sopiiko? Toki sopi.

1525320.jpg
tässä avataan pohjoispuolen ojaa, joka oli melkein ummessa.
Nuo kasat menivät sen montun täytteeksi, harmi koska se on hyvää multaa eikä savea.

1525330.jpg
eteläpuolen oja vuorossa, tämä oli vielä enemmän ummessa.
Reilussa tunnissa oli ojat kaivettu ja vattumaa tasoitettu.
Enää jäi yksi homma; salaojaputken laitto sisääntulon kohdalle ja se laitetaan loppuviikosta, aikaisintaan keskiviikkona. Miten kaivuri kerkiää.
Olen tyytyväinen kun noita roikkuvia tarpeellisia korjauksia tulee valmiiksi.

1520452.jpg
Naapurin koivikko alkoi ennen vappua vihertämään ja parissa päivässä oli lehti puissa.
Omat koivuni ovat hieman jäljessä, ovat olleet aina. Johtuneeko niiden iästä vai kasvupaikasta.

1520445.jpg
Tasetit sievässä kaaressa.

Vaikka on ollut nyt näin lämmintä, niin pahaa pelkään että niitä kylmiä vielä tulee.
Viime vuosina on juurikin mennyt näin, toukokuussa hellettä ja kesäkuun alku todella kylmää.
Mutta onneksi nyt on ladossa runsaasti kuivaa puuta pikottuna, jolla passaa lämmittää tupaa. Kiitos sukulaisvierailun.