...tässä blogissa kokkailusta...mutta nyt aion laajentaa täksi kerraksi tuolle alueelle.
Yksin eläjänä sitä tulee kovin vähän kokkailtua itselle mitään, vaikka kellarikin on täynnä itse kasvatettuja luomuperunoita.
Syön töissä yleensä runsaan lounaan, joten kotona ei tule ruokaa laitettua kuin perin harvoin.
Joitakin suosikkeja ja mieliruokia minulla on, joita teen silloin tällöin harvakseltaan mielijohteesta.
Ehdoton suosikkini on hedelmäinen broilerinsuikale pata/kastike, mikä se nyt sitten lieneekään. Asiaa paremmin tuntevat voivat nimetä tämän ruuan tuonne kommentteihin.
Tämä ruoka sopii erinomaisesti nyt pääsiäsen aikaan.
On helppo ja yksinkertainen valmistaa.

Asiaan..... eli miten tämä mieliruokani valmistetaan:
Osta
- n.400g marinoituja broilerinsuikaleita
- aurajuustoa
- iso persikkapurkki (muutkin säilykehedelmät käy mutta persikka paras)

ja eikun kokkaamaan...minä kuitenkin ensin pyyhin kissankarvat pois hellalta
(puuhellalla voi tehdä muutakin kuin lämmittää kissaa)
1328102.jpg
ruskista kevyesti broiskusuikaleet korkeareunaisella pannulla voissa, ei missään tapauksessa margariinissa!!!

1328107.jpg
lisää suikaleitten joukkoon pilkotut persikat, kaikki mitä purkissa on ja SÄÄSTÄ persikoiden liemi.
hämmentele ja kääntele persikkapalat suikaleiden joukkoon ja anna seoksen kuumentua hetken aikaa, hämmentele varovasti etteivät persikat mene muussiksi.

1328113.jpg
lisää pilkottu/murustettu aurajuusto (koko pala) pannulle ja hämmentele varovasti persikoiden ja broiskun sekaan. Kuumenna seosta varovasti käännellen

1328130.jpg
laita persikoiden liemi pannulle....
!!Tähän soossiin EI laiteta vettä!!

1328132.jpg
sekoita liemi keitokseen ja mausta. Itse laitan valkosipulia ja vahvaa currya (kuivamauste) ja joskus laitan vihreää curry-tahnaa. Kukin makunsa mukaan maustaa.

Maustamisen jälkeen laita kansi päälle. Anna hautua miedolla lämmöllä (poreilee hiljakseen) n. 15min. välillä sekoittaen.

Kun aurajuusto on jokseenkin sulanut, niin herkku on valmis nautittavaksi.
1328137.jpg
Tämän lisukkeeksi sopii mainiosti jasmiini- tai basmatiriisi, mie tykkään jasmiiniriisistä. Sen voi syödä myös sellaisenaan, persikka-broilerikeittona.

Suolaa en lisää ollenkaan, en riisiin enkä tähän soossiin.
Aurajuusto on sen verran suolaista, että se riittää, ainakin minulle.
Olen jo vuosia sitten vähentänyt suolan käyttöä pikkuhiljaa, en kuitenkaan syö täysin suolatonta. Olen ostanut jo vuosia vähäsuolaisia tuotteita ja kummasti normaalisuolaiset tuotteet eivät enää maistu, muulle kuin suolalle.

Tämä ruoka on hyvää, jos tykkää makeahkosta ruuasta, niin kannattaa kokeilla tätä.

Pääsiäistä odotellessa..
942027gkyt931hmj.gif


lopuksi.....kissakuva

1370192.jpg
"minen tuota keitosta syö, EN syö!"