...koska linnut ovat alkaneet sirkutella pihapuissa. Kaikkia tirppoja en tunne mutta olen  hankkinut tunnistamista helpottavia apuvälineitä, kun vaan ehtisi niihin tutustua
1284577.jpg
tuommoinen lintuopas ja siihen kuuluva cd josta voi kuunnella eri lintujen lirkutusta
1284573.jpg
69 lintua on edustettuna tuolla cd-llä, on siinä "musiikkia" näin alkuun opiskeltavaksi.
Salama ikävästi häikäisee ettei keskiosaa näy.

Punatulkkuja olen kaivannut lintulaudalle muttei ole näkynyt. Pari vuotta sitten täällä oli niitä mutta nyt ei ole näkynyt, onkohan vika ruuassa? Olen laittanut siemenseoksia ja kauraa, sekä auringonkukan siemeniä.

Tinttejä täällä hyörii kolmea laatua; tali-, sini- ja hömötiaisia. Vihervarpusia ja viherpeippoja ainakin. Niin ja tietysti tavan varpusia ja pikkuvarpusia.
Ja tottakai ruokarosvoja, harakoita. En ole pahemmin ehtinyt seuraamaan lintujen ruokintapaikkaa, kun töistä tulee on pimeää. Tosin nyt on jo valoisaa siihen aikaan.
Viikonloppuisin ei ehdi kyykötellä ikkunan ääressä kuin hetken, joten vähiin jää tunnistamishetket. Katson vain, että onko ruokailijoita ja lisään siemeniä ruokintapönttöön.

Kevään ensimmäinen tulppaanikimppu
1320285.jpg
heleän vaaleanpunainen kimppu keittiön ikkunalla.
Tosin tuo taitaa jäädä taas viimeiseksi. Tuokin kaadettiin jo vaikka on laakeapohjaisessa teräskannussa a030.gif ja lehtiä on suikaloitu.

1320318.jpg
keittiön kkunalla on myös lasisydän ja ihme ettei sitä ole vielä tiputettu...täytyypä laittaa kaksipuolista teippiä pohjaan niin pysyy paikallaan.

JA sitten kissakuvia;
1320271.jpg
tässä harvinainen kuva kissoista; kaikki 8 ovat samassa kuvassa.
Uudet raksut kupissa sai kaikki kerääntymään naksuttelemaan.

1320371.jpg
Pentu ja emo peräkanaa...vai pitäiskö sanoa peräkissaa

1320375.jpg