...ja uutena vuotena uudet kujeet, tai sitten ne samat vanhat uusilla mausteilla.
Olette saaneet tuijotella blogini hyvän joulun toivotusta kolmisen viikkoa, eiköhän siinä tullut toivotetuksi oikein kunnolla jouluja.
No...tämä minun läppärini sitten jouluna sanoi sopimuksen irti ja alkoi "lomailla".
Oireita tästä "loman" tulosta oli kylläkin jo kesästä lähtien harvakseltaan ja aikaa myöten pahentuen. Nääs tämä aparaatti ei suostunut lähtemään käyntiin ollenkaan sammuttamisen jälkeen, alkuun se oikkuili ja lähti käyntiin ilman mitään logiikkaa.
Tämä vaiva paheni ja jouluna se sitten oli totaalinen stoppi. Se lähti lomailemaan oikein ulkomaille, keräämään voimia sieltä. Just niin, loma ulkomailla tunnetusti antaa uutta puhtia väsähtäneisyyteen.

Sitten alkoi puhelinrumba ja tapahtumaepisodit jossa käyrä nousi tulipunaselle ajoittain.....

Joulun jälkeen soitin liikkeeseen josta ostin tämän, sieltä neuvottiin soittamaan merkin omaan huoltoon koska takuu on voimassa. No minä sitten soittamaan ja numero oli tietysti 0200 alkuinen eli kallis kuin mikä...ensin kuuntelin automaatin ja valitsin oikeat numerot, että saan "oikeat ihmiset" langan päähän. Jonkun aikaa tiluliitä kuunneltuani vastasi tämä ensimmäinen"oikea ihminen", hän oli suomea puhumaton keskusneiti, jonka kanssa koitin huonolla enklannillani saada asiaani toimitetuksi. Ymmärsin, että suomen osastolla ollaan very busy...."can you call again"
no totta h....tissä on soitettava uudelleen, jos meinaan saada koneeni huolletuksi.
Soitin kiltisti uudelleen pyydetyn 15min. kuluttua ja samat automaatti sokkelot selvitettyäni ja tiluliit kuunneltuani sain taas tämän saman keskusneidin langanpäähän, eikä hän edelleenkään puhunut suomea, enkä minä yhtään paremmin englantia.
Taas mairealla äänellä pyydettiin soittamaan uudelleen....
puhuin suomea ja englantia sekaisin ja pyysin suomea puhuvaa luuriin....keskusneiti meni ihan ulalle...ei löytynyt ketään suomea puhuvaa.

Nyt minulta paloivat päreet karrelle asti .... sanoin
e060.gif
"NO! I dont call, they call me! You line is very expensive, i dont call!!
Jopas neiti tokeni, eikä pyytänyt enää muuta kuin mun puhelinnumeron.
Ja minuahan ei rahasteta soitattamalla ja roikuttamalla päivätolkulla kalliilla linjalla!! NIH! Olin nimittäin juuri jostain ohjelmasta sivukorvalla kuullut juuri näistä 0200 ja 0100 linjoista, jotka ovat soittajalle kalliita. 9 minuuttia minulta tuhraantui aikaa noihin kahteen puheluun ja katsotaan sitten laskusta mitä se tuli maksamaan, veikkaan n.10 egeä...katsotaan. Olisin varmaan saanut soitella koko päivän ja vielä seuraavankin.....

Muutaman tunnin kuluttua huollosta soitettiin ja saatuani asiani selvitettyä annoin palautetta huonosta palvelusta koskien kielitaidottomuutta keskuksessa. Kysyttyäni missä tämä keskus fyysisesti sijaitsee, vastattiin että ruåtsissa....RUÅTSISSA!?!?!?
Minä, mökin muija maalta en voinut millään honata etukäteen, että olis pitäny olla vähintään enklanti-suomi-enklanti sanakirja näpeissä soittaessani merkkihuoltoon n055.gif

Anyway, minulle sanottiin ettei minun tarvitse viedä konetta minnekkään vaan sen hakee kuriiripalvelu ja myös palauttaa. Kone luvattiin hakea uuden vuoden jälkeen.
Se haettiin 3.1. Antaessani konettani kuriirille kysäisin, että mihin se menee huoltoon...
"se menee puolaan, lähtee huomenna"..Härregud!!! PUOLAAN!! eikö lähempänä ole korjaajia?!?!?!? Totesin vaan että taidan saada takaisin vuoden lopulla..... kuriiripoika vastasi, että saatan saada jo viikon kuluttua...sehän nähdään ajattelin.
Kerroin sitten, että olen töissä palautusviikolla, joten soittakaa minulle milloin aiotte tuoda.
Yllätys yllätys, koneen puolan reissu kesti vajaan viikon mutta meinasi pyöriä kauemmin kuriiripalvelussa.....nykyisessä tietoyhteiskunnassa tieto ei kulje!
Viime keskiviikkona sitä oli yritetty tuoda minulle aamupäivällä...turhan reissun tekivät....olivat jättäneet lapun postilaatikkoon (joka on 50m.päässä kodistani) maininnalla ettei voitu toimittaa kun tarvitaan kuittaus.

No voi sun sappermentto...tämä kuski oli myös soittanut kännyyni muttei ollut jättänyt viestiä vastaajaan pyynnöstäni huolimatta...hohhoijjaa... enkä minä soita numeroon josta minä en tiedä mitään (kaikenmaailman lehtimyyjät).

Seuraavana aamuna 8.00 soitin tämän kuriiripalvelun asiakaspelveluun ja ratakiskosta väänsin milloin koneen voi palauttaa, turhaa aamupäivällä juosta oveni takana.

Tämä asiakspalveluneiti hoki koko ajan "mmm..ookhei... selvä..mm ookhei...mmm..okei"....jotekin tosta hokemisesta tuli mieleen näyttelijä Joe Pesci yhdessä elokuvassa........

Eikö mitä, sitä oli tuonakin aamuna klo 9.00 yritetty viedä.....voi hyvä sylvi ja kaksi muuta naista!!! Miten tämä voi olla näin vaikeaa!?
Tämä kuski oli sitten taas vuorostaan soittanut kännyyni mutta oli sentään jättänyt vastaajaan viestiä.
Soitin takaisin; aikamme asiaa vatuloitaessa päädyimme lopulta ratkaisuun, että haen sen itse kuriiriplavelusta, joka onneksi sijaitsee muutaman kilometrin päässä työpaikastani. Eivät millään tuntuneet ymmärtävän, että kotona ei päivällä ole muita kuin kissat jotka eivät osaa avata ovea, eikä niiden tassunjälki taida kelvata kuittaukseksi..tähän kuski sanoi että "juu, siellä ikkunalla oli yksi kissa katsomassa kun menin ovelle".

Eilen töiden jälkeen hain tämän läppärini sitten kotiin seikkailemasta maailmalta.
1202183.jpg
hiukan kolhiintunut paketti...onkohan säilynyt reissussa ehjänä?!
1202189.jpg
juu,u..puolassa kävi
1202191.jpg
nettikissakin ihmettelemässä ja haistelemassa puolan "tuliaisia", kotiin tullutta konetta, jonka vieressä tapaavat siamilaiset lämmitellä ja pitää minulle seuraa.

Päällä sepustus rastiruutuun systeemillä mitä on tehty
1202238.jpg
emolevy oli kuallu (niinkuin huoltomies arvelikin oireista päätellen)
ja uusi mamiplätty laitettu tilalle...
1202240.jpg
joku bioskin on upgreidattu.....

No, nyt tämä ainakin toimii ja olen uskaltanut sulkeakin tämän. Virus ym. turvapäivityksetkin sain tehtyä ja nyt taas ollaan normaalissa toiminnassa.

1202082.jpg
Siamilaiset pötköttelivät keittiön pöydällä tutulla paikallaan, vaikkei konetta ollutkaan pehvoja lämmittämässä.