Parasta aikaa minusta kesästä on alku, aika ennen juhannusta luonto on juuri puhjennut vehreyteensä. Ei ole pitkäksi kasvaneita ja kuivuneita, lakoon menneitä ränsistyneitä heiniä. Vihreys on heleää, joka juhannuksen jälkeen saa syvemmän ja tummemman sävyn. Ilman täyttää huumava uuden kasvun tuoksu. Elokuu on minusta se toinen paras aika kesästä. Luonto rehevimmillään ja kypsyvän sadon täyteläinen, makea tuoksu täyttää ilman tummuvan illan kosteudessa...aahh. Ensimmäiset tähdet näyttäytyvät taivaalla, valoisien kesäöiden jälkeen. Ja elokuun kuutamot, lämmin tuoksuva ilma ja matalalla lipuva kuu...siinä on jotain. Pidän erityisesti elokuun ajasta, en tiedä johtuuko se sitten siitä että olen syntynyt elokuussa. Elokuu on minulle sopeutumisen aikaa saapuvaan syksyyn ja sitä seuraavaan, ikävään pimeään ja kylmään ajanjaksoon.
706614.jpg
tämä kuutamo on kuvattu heinäkuussa.
Kukintaa vielä riittää puutarhassa..
784223.jpg
Whisky-ruusu avasi nuppunsa
784401.jpg
Kellohunajakukka loistaa sinisenä kasvimaalla
784408.jpg
kerrottu riippapetunia säilyttänyt kukkansa sateesta huolimatta, muut petuniat kärsineet sateesta, eikä niissä juurikaan ole kukkia mutta nuppuja on kovasti. Joten jos elokuu jatkuu lämpimänä niin kukkivat.
784412.jpg
cd;t heiluvat iloisesti marjapuskien yllä, lintuja lentelee nyt pihallani paljon parvissa mutta marjapuskiin eivät ole laskeutuneet. Lintuverkkoja en halua käyttää, sillä en halua lintujen menehtyvän sotkeutuessaan verkkoon, syökööt sitten mieluummin marjani.

Minulla on pihalla vanha katiska, jonka vävykokelas haluaa viedä mökilleen. Minä tyhmä en tukkinut sen nielua ja tänään tullessani kaupasta kuulin kovaa räpyttelyä ja huomasin kaksi pikkulintua katiskan luona. Toinen lehahti lentoon tullessani paikalle ja meni läheiseen sireenipuuhun (on valtavan kokoinen 5m korkea). Toinen pikkulintu lehahteli muttei päässyt minnekkään, jolloin tajusin että se poloinen on katiskassa. Laskin kauppakassin maahan ja manasin omaa tyhmyyttäni jättäessäni katiskan nielun tukkimatta. Lintuparka oli räpistellyt itsensä uuvuksiin ja viimesillä voimillaan minua pelätessään yritti päästä pois ansasta. Kääntelin katiskaa ja yritin saada lintua nielun kohdalle, jossa oli väljä rako ja josta se olisi voinut tulla omin avuin muttei paniikiltaan hoksannut. Totesin että minun on otettava se tipu sieltä pois ja onneksi se uuvahti juuri nielun kohdalle ja väljennettyäni sitä sain linnun käteeni. Ottaessani lintua käteeni se ei vastustellut ja kiitokseksi pelastuksesta nokkaisi kättäni. Se lepäsi hetken avoimella kämmenelläni ja pyrähti sitten lentoon. Hetken luulin sen heittävän henkensä uupumuksesta mutta onneksi niin ei käynyt, vaan lintu jota minä en tunnistanut, saa jatkaa  lentoaan  lajitovereittensa kanssa. Linnun lennettyä omiensa joukkoon tukin katiskan nielun, onneksi siellä ei ollut minkään elukan raatoa.
Lintu oli ruskea selästä ja siivissä oli valkeita viiruja, vatsapuoli oli punertavan harmaa ja selän alaosa siivistä alaspäin oli kellanvihertävä. Nokka oli kapea ja pitkähkö, hyönteissyöjä ilmeisesti. Täytyypä ottaa se suppea lintukirja esiin joka minulla on ja etsiä sieltä josko löytyisi nimi linnulle jonka pelastin.

Takaisin kukkiin...
784444.jpg
Tätä puskaruusua en tunnista, mikähän lienee mutta kauniin loistavan punainen on
784478.jpg
Olen joka vuosi laittanut maahumalaa isoihin kesäkukka ruukkuihin lisukkeeksi mutta tänä vuonna laitoin amppeeliin yksistään ja näin komeita lehtiä se on kasvattanut.
796201.jpg
Malva kukkii ensimmäisen kerran. Sain malvan siemeniä kolme vuotta sitten ja hitaasti on kasvu tapahtunut. Ensimmäisenä vuonna ei näkynyt mitään, eikä toisena vuonnakaan. viime vuonna nousi pieniä piippoja, jotka saattoi tunnistaa malvaksi ja tänä vuonna sitten kasvu varsinaisesti alkoi ja kukinta.
796205.jpg
Liljapenkin väritys muuttunut punaisesta kelta-valkoiseksi ja tämä on muita liljoja korkeampi ja kukatkin ovat  eri asennossa kuin valkoisella, toisella keltaisella ja punaisella.
796210.jpg
796218.jpg

796220.jpg
härkäpavun kukat ovat aika veikeän näköiset, mustaa ja valkeaa...
796223.jpg
nappikukkaa, pietaryrttiä kasvaa pellon reunassa paljon, tykkään niistä mutta ikävä puoli on että ne eivät pysy pystyssä vaan lamoavat nostaen vain kukkatertut pystyyn.
784485.jpg
mustaviinimarjat alkavat olla jo korjuuta vaille...
784457.jpg784452.jpg
pihamaalla kasvaa jos jonkinäköisiä sieniä ja tässä yksi niistä, en tunnista ja paras jättää korjaamatta. Hauskan näköinen.
Ja lopuksi kissakuvia...
796182.jpg
Hymy-poika seikkailee keittiössä ja komentaja luuraa ovenraosta kakaran tekemisiä
796192.jpg
"minen tuu täältä kun se pentu on siellä"
796197.jpg
vielä muksu mahtuu ahtaisiin rakoihin ja siksi onkin oltava tarkkana ja tukittava kaikki pennun mentävät reiät...tää on vähän niinkuin ihmislapsenkin kanssa....eliminoitava vaaran paikat.