..vihdoinkin helpotusta helteeseen a035.gif... vaikka pihallani on isoja puita ja niiden varjoon pääsee mutta mun hommat ja tekemiset kaikki on auringon paisteen puolella. Mun nahkani ei siedä nykyistä auringon paistetta, se tuntuu erittäin epämiellyttävän (raakaa) kovana poltteena. UV-säteily sitä luokkaa ettei edes auringossa kannata olla. Muutama vuosi sitten ei ollut mitään ongelmaa kykkiä auringossa kasvimaalla mutta tämä ja viime kesä ovat olleet erilaisia. Viritin sitten eilen sen päivänvarjon lammen reunalle ja tänään sitä ei tarvinnutkaan avata.
Lumme avasi tämän kesän ensimmäisen kukan. Jota erittäin vaikea näköjään kuvata digikameralla. Vaatii pilvisen sään ja silloin kukka menee suppuun.
686760.jpg
olen ottanut tämän 11x zoomilla ja kuva hiukan utuinen. Kukka on niin puhtaan valkea että kontrasti suuri mutta vanhalla järkkärillä viime vuonna sain paljon parempia kuvia.
Lähelle tuota kukkaa kun ei pääse, veden päällä paha maata d015.gif
686716.jpg
kukan yksityiskohdat ei näy tuon valkeuden keskeltä...
686730.jpg
vasten valoa auringon paistaessa pilviharson takaa..
686766.jpg
papukaijansulka/vesiärviä puski itsensä pintaan pikavauhtia.
 "maakukkia.."
686723.jpg
tumma pioni, täällä ollut ties kuinka kauan ja vieressä honkkarista ostettu "samanlainen" kerrottu mutta vaaleanpunainen.... eli jos honkkarista saakin halvalla niin yllätyksiin saa varautua...juurakkopussissa oli kuva kerrotusta v-pun. pionista ja kukka onkin yksinkertainen. Myyvät edelleen samoja, siellä oli purkissa yksi kukassa ja kukka tuonkaltainen mutta kyltissä kerrotun kuva!!!
686738.jpg
tuoksuvatukan kukka hakee turvaa ladon seinästä
686747.jpg
tuliaisiksi saatu ruusubegonia tuntuu viihtyvän rappusilla koska kukkii nuin komiasti
686754.jpg
pääsiäisen tienoilla saatu orvokki kukkii uskollisesti, kun muistaa nyppiä kuihtuneet kukat pois
686709.jpg
yllätys yllätys..kissakuva lopuksi...pennut ovat 5pv. vanhoja ja ovat kasvaneet aivan hirveesti..harmi vaan ettei pääse tutkimaan lähempää ovatko silmät jo raollaan.